El servei d’informació i atenció es podrà trobar al Parc del Pinaret des de les 10 de la nit fins a les 5 de la matinada. Enguany l’Ajuntament de Cambrils ha instal·lat l’estand en diversos actes festius de Sant Pere, la Fira Multisectorial i la Nit del Foc.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Igualtat
  • Serveis associats: Festes Igualtat

L’Ajuntament instal·larà un Punt Lila al concert de la Diada de Cambrils que tindrà lloc al Parc del Pinaret el proper dissabte 10 de setembre, seguint la línia dels últims esdeveniments festius multitudinaris que s’han celebrat al municipi.

El concert de la Diada, que començarà a les 22:30 hores, anirà a càrrec dels grups Portobello, Gertrudis i The Tyets i tindrà servei de barra ofert pel Ball de Diables de Cambrils. L’espai d’atenció i informació contra les violències masclistes i lgbtifòbiques donarà servei durant tot el concert, des de les 22h fins a les 5h.

El Punt Lila comptarà amb quatre professionals que faran atenció i sensibilització a la ciutadania per conèixer com es donen les violències masclistes i lgbtifòbiques en contextos festius i d'oci, i què cal fer per prevenir-les i identificar-les. Dues d’aquestes professionals recorreran diferents zones del Parc del Pinaret per tal de prevenir i detectar possibles agressions mentre que les altres dues oferiran informació i atenció des de l’estand, on hi haurà material de la campanya com fulletons informatius, polseres, gots, adhesius i xapes amb diferents lemes, entre altres.

Seguint el Protocol d’actuació contra les violències sexuals en espais festius aprovat pel Ple Municipal el passat desembre, enguany ja han comptat amb Punt Lila tres esdeveniments amb gran afluència de públic: la Fira Multisectorial al Parc del Pinaret del primer cap de setmana de juny, la Revetlla Jove de Sant Pere a la platja del Regueral del 2 de juliol, i la sessió de dj de la Nit del Foc del 3 de setembre.

La regidora d’Igualtat, Ingrid Duch, ha destacat el compromís de l’Ajuntament per treballar de manera transversal per una ciutat lliure de violències masclistes i ha fet una crida a tothom a implicar-se en aquesta lluita per tenir unes festes majors segures. “És molt importat que si veiem una agressió no siguem còmplices mirant cap a una altra banda sinó que ens impliquem i ajudem a la persona agredida”, ha afirmat la regidora.

El protocol recull diverses accions com els Punts Liles per millorar la prevenció i l’abordatge de les violències sexuals, incidint en la prevenció coma eix fonamental per transformar la mirada de la població en general, de la joventut i del personal professional, tant de l’administració com de la indústria de l’oci i l’associacionisme.