La tècnica del servei s’ha desplaçat al centre educatiu aquest octubre per parlar del voluntariat amb els alumnes de 4t d’ESO. Les sessió s’emmarca en la futura implementació d’una nova assignatura curricular el segon cicle de secundària. Els i les alumnes duran a terme una investigació de les diferents entitats i en triaran una per col·laborar-hi com a voluntaris i voluntàries.

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

El Punt del Voluntariat de Cambrils s’ha desplaçat aquest octubre al Col·legi Vidal i Barraquer per oferir dues xerrades sobre voluntariat a l’alumnat de 4t d’ESO. Aquesta iniciativa va començar el passat curs escolar, quan el centre educatiu es van posar en contacte amb el Punt de Voluntariat municipal, ubicat al Centre Cívic de les Basses.

Totes les escoles i instituts, s'han d'anar preparant per a la futura implementació de l'assignatura curricular a aquest segon cicle de la ESO, l'Aprenentatge i Servei Comunitari. Els i les alumnes han de dur a terme una tasca d'investigació de les diferents entitats i associacions municipals, per veure què hi fan, i, posteriorment, triar en quina volen col·laborar com a voluntaris i voluntàries durant 10 hores.

A més de les xerrades informatives i de conscienciació, que es van realitzar els dies 16 i 18 d’octubre, durant els propers mesos la tècnica que gestiona el servei també s’encarregarà d’enllaçar l'institut amb les diferents entitats i associacions per facilitar que puguin anar a exposar els seus projectes i objectius a la classe i els i les alulmnes puguin triar on realitzar la seva intervenció.