La tècnica del servei va oferir les primeres tres xerrades dimecres al col·legi Vidal i Barraquer. Les sessions s’emmarquen en una nova assignatura que s’ha introduït a 4t d’ESO.

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana Participació ciutadana

El Punt del Voluntariat de Cambrils col·laborarà amb els instituts de Cambrils per portar a terme una nova assignatura del projecte Aprenentatge i Servei (APS) de la Generalitat, que en breu serà curricular. El passat dimecres a la tarda la tècnica del servei va fer les primeres tres xerrades als alumnes de 4t d’ESO del col·legi Vidal i Barraquer.

En les xerrades va explicar què és i què no és voluntariat i la importància de realitzar-lo per aconseguir la transformació social. La tècnica va fer èmfasi en la necessitat de viure el voluntariat cada cop més com una eina no només d’assistencialisme de la població més desfavorida, sinó d’empoderament de la mateixa. Finalment, va definir els diferents àmbits de voluntariat i va informar als nois i noies sobre on poden trobar El Punt del Voluntariat si més endavant, a banda de l’APS pròpiament, volen fer tasques de voluntariat.

A banda de les xerrades, el Punt del Voluntariat també ha col·laborat amb el col·legi Vidal i Barraquer fent d’enllaç amb diverses entitats que aquests dies també estan anant a fer les xerrades. Així doncs, des del servei municipal es parla del voluntariat en general i cada entitat explica què fa concretament. D’aquesta  manera, els alumnes  poden veure diferents oportunitats segons les seves motivacions i prioritats. Algunes de les entitats participants són Càritas, Voluntariat per la Llengua, Amigats, Amics del a Gent Gran i Creu Roja.