L’objectiu és sensibilitzar als infants sobre la necessitat del voluntariat per tal d’aconseguir una ciutat més solidària i compromesa

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

Les regidories de Participació Ciutadana i Serveis Socials i el Punt del Voluntariat han iniciat una ronda de visites als centres oberts de Cambrils per tal d’atansar la figura del voluntari als nens i nenes usuaris dels Centres Oberts. L’objectiu, doncs, és sensibilitzar als infants sobre com cada persona té molt a donar i compartir amb la comunitat per tal de construir entre tots una ciutat més solidària i compromesa.

La primera de les xerrades tenia lloc aquest dijous al Centre Alba i al llarg de les properes setmanes es visitarà el Centre Alba Mar i el Centre de Vilafortuny. Les xerrades són impartides per la responsable del Punt del Voluntariat, Maria Escoda, qui ha destacat que “tothom pot fer voluntariat, encara que no tothom serveixi per tot. L’important és conèixer què motiva a cadascú i des del Punt del Voluntariat ajudem a trobar l’entitat amb la qual es pot col·laborar”.

 

El Punt del Voluntariat a la Mostra d’Entitats

Cambrils és un municipi actiu amb entitats majoritàriament petites però dinàmiques, tal i com es va poder comprovar el passat mes de setembre en la 9a Mostra d’Entitats de Cambrils, en la que van participar-hi una seixantena d’associacions. En aquest sentit, la regidora de Participació Ciutadana i Cooperació, Ana López destacava que “hi ha coses que no es poden pagar amb diners perquè no tenen preu, i el voluntariat n’és una d’elles”.

 

Àmplia tipologia de voluntariat

La llei marca que l’edat a partir de la qual es pot iniciar el voluntariat són els setze anys. Amb tot, és important que en totes les edats hi ha persones que fan de voluntàries i que això promou la transformació social des d’una vessant pròxima i molt humana.

Els àmbits que aborden les persones voluntàries són ben diversos: socials, mediambientals, gent gran, cohesió social, suport en el lleure i la salut...