La trobada convocada per la Generalitat va servir per compartir experiències, estratègies i models de promoció dels voluntariat. La jornada es va celebrar el 24 de gener i va comptar amb 32 representants de 23 municipis.

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

El Punt del Voluntariat de Cambrils va participar la setmana passada en la trobada de Punts de Voluntariat Local de tota Catalunya organitzada a Santa Coloma de Gramenet pel Departament d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya.

En la sessió de treball hi van assistir 32 representants de 23 municipis i va servir per intercanviar experiències, estratègies i models de promoció del voluntariat amb l’objectiu d’establir una millor coordinació i crear espais on compartir els projectes realitzats en el marc del contracte programa 2017-2019.

En aquest sentit, la trobada va fer palesa la necessitat de reforçar la coordinació entre Punts de Voluntariat Local i la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària (DGACC) i també va posar de manifest la gran capacitat de cohesió social del tercer sector català i la voluntat dels Punts de recolzar la tasca de les entitats.

Al llarg de la jornada es van tractar temes com el creixement de Punts de Voluntariat Local al país, la posada en marxa d’un estudi sobre associacionisme i voluntariat a Catalunya per garantir el model català i la voluntat de definir exactament els criteris d’excepcionalitat de la Llei del voluntariat i de foment de l'associacionisme.

El Punt del Voluntariat es va posar en marxa el 2015 al Centre de Cívic de les Basses i obre cada divendres de 9 a 14h per assessorar i donar suport al voluntariat.