La jornada està organitzada per l’Àrea de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils. L’activitat es portarà a terme aquest divendres, 7 d’abril, de 10 del matí a 7 de la tarda.

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

L’Àrea de Salut Pública ha organitzat una activitat de la mà del Projecte Andrea coincidint amb el Dia Mundial de la Salut. L’organització oferirà gratuïtament a la ciutadania de Cambrils la possibilitat d'aprendre els primers auxilis bàsics tant per a adults/es com per a edats pediàtriques, a més de mostrar com utilitzar un desfibril·lador.

La jornada es desenvoluparà durant tot el dia, de les 10 del matí fins a les 7 de la tarda, al Passeig Marítim de Cambrils, entre el Pla de les Serenes i el Club Nàutic, on s’instal·larà una carpa per informar i atendre a totes les persones interessades.

S'habilitaran dos espais ben diferenciats com a zona de tallers, un en què els/les ciutadans/es que així ho desitgin podran aprendre, de mans dels/les instructors/es i formadors/es voluntaris del Projecte Andrea, les tècniques de reanimació cardiopulmonar així com la posició lateral de seguretat.

En una altra zona delimitada, els/les participants podran aprendre a realitzar tècniques de reanimació en nens/es petits/es (lactants), nens/es (menors de 8 anys) i el taller de reanimació amb ús i maneig d'un desfibril·lador. També s’inclourà un petit espai a manera de taller de dibuix per als/les més petits/es.

Tota la zona de tallers i accés a "l’espai del PROJECTE ANDREA", estarà delimitada per tanques i tot el voluntariat anirà identificat amb les seves samarretes, jaquetes i carnets identificatius.

El Projecte Andrea també participa enguany al programa de programa de tallers per les escoles i instituts per fomentar la salut i la igualtat. La jornada de divendres s’emmarca en les Jornades per la igualtat de gènere i salut que se celebren des de l’1 de març fins el 8 d’abril.