La programació de Joventut es divideix en dos grups d’edat per poder-se adaptar millor a les necessitats i horaris. La trobada Good Karma - Kombuchas & Talk, organitzada per l’ONG Good karma, obrirà el calendari el dissabte 28 de setembre a l’Ateneu Juvenil.

  • Categoritzat com: Joventut

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, i la regidora de Joventut, Laura Mellau, han presentat aquest matí en roda de premsa l’edició de tardor-hivern del programa Joves +18, que inclou una dotzena d’activitats, tallers formatius, xerrades i cursos per a joves.

L’alcalde de Cambrils ha posat en valor la varietat d’ofertes que recull el programa i ha afirmat que la divisió entre les activitats per majors i menors d’edat permet adaptar-se millor a les necessitats i horaris de cada col·lectiu. En aquest sentit, la regidora ha explicat que la creació d’aquest nou programa respon a les demandes de les mateixes persones joves majors d’edat de comptar amb activitats diferenciades.

La regidora també destacat la gran quantitat de novetats que incorpora el programa, el preu reduït de les activitats (ja que la majoria són finançades per l’Ajuntament) i el reforç en la difusió del programa. Finalment, Mellau ha explicat que el programa inclou un llistat d’entitats juvenils del municipi i ha animat a les persones joves a implicar-se i col·laborar en les associacions i participar de la vida social i cultural de Cambrils.

La primera activitat del calendari serà trobada Good Karma - Kombuchas & Talk, organitzada per l’ONG Good karma, que se celebrarà el dissabte 28 de setembre a l’Ateneu Juvenil. Algunes de les novetats del programa són un curs d’apps i xarxes socials, la Festa Castanyada/Haloween, un tast de cerveses, una sessió dedicada a l’aprofitament alimentari i cuina eficient, un taller per plantar un hort urbà i una xerrada sobre voluntariat internacional.

També com a novetat, la sortida cultural, que enguany serà a Girona, s’orientarà només a les persones joves majors d’edat, ja que les menors tenen una sortida a la primavera. A més, es dona continuïtat al projecte d’educació emocional Akadèmia i al Grup de Salut Comunitària i tornen l’esdeveniment Talent al Parc i la Revetlla Jove de Cap d’Any.

Joves+18 es va estrenar el passat estiu (aleshores amb el nom de Joves+20), arran de les peticions sorgides dels grups de discussió fets en el marc del disseny del nou Pla Municipal de Joventut 2023-2026. El nou programa és una de les accions previstes en l’eix “La programació i tu”, on el Departament Joventut organitza activitats amb un cost reduït i subvencionat, i incorpora les propostes de projectes de joves de Cambrils de col·lectius i/o entitats. 

D’altra banda, properament es presentarà la nova temporada del programa “L’Estenedor”, creat fa 12 anys, que recull les activitats per a joves d’entre 12 i 17 anys.  Les inscripcions s’obriran el proper 12 de setembre a les 11h, i es podran fer presencialment a l’Ateneu Juvenil o bé online a través de la pàgina web www.joventutcambrils.com.

 

PROGRAMA JOVES +18

Tast de cerveses

Aprèn a fer un tast de cerveses artesanes del camp de Tarragona utilitzant tots els teus sentits!

A càrrec d’ @albertmambri

1 de desembre de 19h a 21h

De 18 a 35 anys

A l’Ateneu Juvenil

7€

 

Hort urbà

No saps com plantar un hort al teu balcó…? I emporta’t a casa el teu propi planter per començar-lo!

A càrrec d’ @erina.wild

25 d’octubre de 17h a 19h

De 18 a 35 anys

A l’Ateneu Juvenil

7€

 

Aprofitament alimentari i cuina eficient

Taller de cuina per aprendre diferents tècniques culinàries. Farem pizza a la paella, hummus i aprendrem com es fan els fermentats, podràs endur-te un pot de Kimchi/ Chukrut!

A càrrec d’  @espigoladors

15 de novembre de 17:00 a 19:30h

De 18 a 35 anys

A l’Ateneu Juvenil

7€

  • El preu inclou els ingredients i materials de cuina
  • Les persones participants hauran de portar davantal i una carmanyola per endur-se el plat cuinat.

 

Voluntariat internacional de curta i llarga durada

Assabenta’t dels beneficis que comporta fer voluntariat i coneix tots els programes que s’ofereixen, Et facilitarem recursos per escollir amb seny els programes de voluntariat!

2 d’octubre de 17h a 17:45h

De 16 a 35 anys

Online

Gratuït

 

Recerca 2.0: apps i xarxes socials

Descobreix quines són les apps que hi ha al mercat i aprèn a fer-les servir. Podràs enfocar el perfil professional, el currículum i la marca personal, i les xarxes socials més utilitzades en l’àmbit professional.

9 de novembre de 17h a 18h

De 16 a 35 anys

A l’Ateneu Juvenil

Gratuït

 

Sortida cultural a Girona

Escapa’t un cap de setmana amb nosaltres i gaudeix d’una sortida diferent amb la teva gent!

Del 10 al 12 de novembre

De 18 a 35 anys

Girona

65€

 

Grup salut comunitària

Et sents malament i no saps ben bé perquè? Sents que t’aïlles? Creus que et costa relacionar-te amb els altres? Necessites parlar amb algú?

A càrrec de l’equip de salut comunitària del CAP de Cambrils

 

Cada dimarts de 17:30h a 19h (activitat trimestral: inici 19 setembre i finalització 7 de novembre)

De 18 a 35 anys

A l’Ateneu Juvenil

Gratuït

 

AKADÈMIA

Tens ganes d’autoexplorar-te i saber que és el que et fa sentir bé?

Tots els divendres, a partir del 20 d’octubre fins al 26 d’abril de 17 a 20 h

De 18 a 23 anys

A l’Ateneu Juvenil

Gratuït

 

Trobada Good Karma - Kombuchas & Talk

28 de setembre a l’Ateneu Juvenil

18 a 19h Presentació dels resultats dels projectes #cleanupwithGoodkarma i MED2050

19 a 21h Música, Kombucha i conversa

Gratuït 

Organitza: @goodkarmaprojects

Talent al parc

No et perdis un vespre únic rodejat del talent de diferents artistes!  I si tens un talent i el vols mostrar....Apunta’t!  (sempremogudes@gmail.com)

30 de setembre de 19 a 24h

Parc pescador

Gratuït

Organitza: @elsmollals

 

Festa Castanyada/Halloween!

Ets més de castanyada o de Halloween? No pateixis, aquí n’hi ha per tots els gustos! Disfressa’t del que vulguis i vine a la festa!

31 d’octubre a partir de les 23h

A l’Ateneu Juvenil

Entrada 7€

Organitza: @elsmollals

 

Halloween Skate Jam Party

28 d'octubre de 10 a 18.30h

Zona esportiva skate

Gratuït

Hi haurà tallers d'iniciació, serveis extres per associats, venda de merchan, Dj, speaker, venda de snacks i begudes, tallers d'iniciació i sorteig per a participants i persones assistents

Organitza: Associació Cultívate  @asociacion_clvt

 

Revetlla Jove de Cap  d’Any

Aquest cap d’any queda’t a Cambrils perquè torna la Revetlla Jove de Cap d’Any a l’Ateneu Juvenil! Podràs consultar els grups musicals a les xarxes socials.

Podràs comprar les entrades a l'Ateneu Juvenil fins al 22 de desembre i al Palau d'Esports Municipal fins al 29 de desembre.

(Les persones menors de 16 anys caldrà que vinguin acompanyades dels seus progenitors o progenitores i/o tutors o tutores legals)

31 de desembre a partir de la 1 fins les 7h

7€ anticipada

12€ guixeta

 

OBRIM INSCRIPCIONS ONLINE I PRESENCIALMENT 12 de setembre A LES 11H

 

ENTITATS JUVENILS EN ACTIU QUE BUSQUEN COL·LABORADORES 

Colla Jove

Som un grup de joves de Cambrils que pretenem mantenir viva l'essència de les persones joves per preservar el futur del nostre municipi.

Si voleu formar part de la nostra carrossa, us podreu inscriure mitjançant un formulari de google penjat a les nostres xarxes socials.
Us hi esperem a totes i a tots!

correu: collajovecmb@gmail.com

Instagram: @collajovecmb

 

Col·lectiu LGTBI.

Formes part del col·lectiu i vols reunir-te amb persones que també hi formin? Estàs en procés de transició de gènere i necessites un espai on compartir-ho amb persones que et comprenguin i escoltin?? Contacta-hi, no ho dubtis!

correu: asociacionlgtbcambrils@gmail.com

Instagram: @lgtb.cmb

 

ONG Good Karma Project

Som una ONG centrada en desenvolupar projectes educatius i d'acció mediambiental per a impulsar el respecte i cura del medi ambient. Mitjançant les nostres accions, volem conscienciar, educar i generar un moviment social que prioritzi el benestar del planeta i el de tots els seus habitants.

Pots ajudar amb un donatiu, fent-te voluntari/a, participant en alguna acció o donant visibilitat al projecte!

Instagram: @goodkarmaprojects
Web: www.goodkarmaprojects.org
Correu: info@goodkarmaprojects.org

 

Narobot

Fomentem el treball en equip per a desenvolupar projectes creatius: videojocs, impressió 3d, robotica, IA, dibuix digital... i molt més! Et vols unir? Contacta’ns!

recruitment@narobot.cat

 

Associació Cultívate

T’agrada l’skate o scoot i no tens amb qui compartir-ho? Vols iniciar-te en aquest esport i no saps ni per on començar? Contacta-hi!

Telf: 616 165 726/ 722 199 574

correu: aso.cultivate.22@gmail.com

Instagram: @asociacion_clvt

Web: www.asociacionclvt.com

 

Els Molla’ls

Som una associació de joves de Cambrils amb ganes d’invertir el nostre temps en projectes d’art, cultura i oci. Vols dir la teva i participar? Contacta’ns!

Insta: @elsmollals

Telf: 698312416

 

Agrupament Gent de Mar

T'agrada l'educació en el lleure? Vols ser monitor/a? Busques un lloc on fer les practiques? Vine al cau! Eduquem per la transformació social des del voluntariat.

Contacta'ns!

correu: gentdemar@escoltesiguies.cat

Instagram: @gentdemar

 

Associació Joves Pròleg

Volem crear nous espais culturals a Cambrils. Amb el Festival Pròleg com a objectiu, apostem per la cultura i la creació d’espais alternatius.

Fes-te voluntària i ajuda’ns a fer-ho possible!

correu: prolegfestival@gmail.com

Instagram: @festivalproleg