Les propostes amb més demanda són la sortida al Saló del Manda i les esquiades

  • Categoritzat com: Comunicació Joventut

El programa juvenil Carretera i Manta torna aquest febrer. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; l'alcalde de Salou, Pere Granados; el regidor de Relacions Ciutadanes de Vila-seca, Josep Toquero, i el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Salou, David González, han presentat aquest matí les 8 activitats formatives, esportives i de lleure que es duran a terme en l’edició d’enguany.

Els joves que vulguin participar en les activitats poden consultar l'oferta en aquesta pàgina web i realitzar una reserva prèvia de les places. Per realitzar les inscripcions o ampliar la informació, les persones interessades es poden adreçar al Punt d’Informació Juvenil del seu municipi. Cada activitat té un nombre de places limitades que es cobreixen per rigorós ordre d'inscripció i van adreçades als joves del municipi entre els 14 i els 30 anys (encara que si hi han places disponibles els majors de 30 s'hi poden apuntar).

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut remarcar “la gran qualitat de la oferta dins el programa d’oci i formació”, i ha afegit que “es tracta d’un petit tast de les activitats que es duen a terme a cada municipi”.

El Carretera i Manta va néixer l’any 2000 amb la signatura d’un conveni que recollia un conjunt d’activitats formatives i de lleure. Però com ha destacat el regidor de Relacions Ciutadanes de Vila-seca, Josep Toquera, “realment va començar a tenir forma abans, fruit de la inquietud per les esquiades, fet que any rere any ha anat transformant el programa i aportant-li frescor i vida”.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha volgut comentar que “al llarg dels 18 anys que porta celebrant-se el Carretera i Manta, han passat més de 4.000 joves”. Mendoza ha afegit que “des de l’any passat, la nova web permet que els joves puguin proposar les seves pròpies idees, fet que aporta un valor afegit al programa”.

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Salou, David González, també ha apuntat que “ des dels Ajuntaments dels tres municipis es pretén, no només oferir activitats d’oci, sinó també una oferta de cursos formatius i monogràfics qualificats per als joves, de manera que els permetin obtenir una titulació en un període curt de temps”.

Programació 2018

La programació del Carretera i Manta 2018 inclou un total de 8 activitats. La sortida al Saló del Manga i les esquiades són les activitats més demanades.

16, 17 i 18 de febrer: Esquiada a Port Ainé

2, 3 i 4 de març: Esquiada Andorra-Grandvalira

Del 10 al 29 de març: Curs intensiu de dinamització d’activitats de lleure

Del 26 al 29 de març: Curs de premonitori

Del 15 de setembre al 15 de desembre: Curs de dinamització  d’activitats de lleure

Del 29 de setembre al 6 d’octubre: Curs de monitor de ludoteca

5, 6 i 7 d’octubre: sortida cultural a San Sebastià

Octubre (dates a confirmar per l’organització): Sortida al Saló del Manga de Barcelona.