L’objectiu de la plataforma és que la comunitat educativa pugui accedir a la informació i sol·licitar les activitats de manera àgil. La iniciativa, coordinada per la regidoria d’Ensenyament, compta amb la participació de diferents àrees de l’Ajuntament.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Educació
  • Serveis associats: Educació Cultura

El programa municipal “Descobreix Cambrils” ofereix enguany un total de 74 activitats educatives a l’alumnat de Cambrils. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i els regidors d’Ensenyament i Cultura, Alejandro Garcia i Lluís Abella, han presentat avui una nova edició del programa i han fet balanç de les activitats del primer trimestre de l’any.

“Descobreix Cambrils” és un espai d’informació i de gestió que permet conèixer tots els programes i activitats educatives que els diferents departaments de l’Ajuntament ofereixen les escoles i instituts de Cambrils. A través d’una plataforma web els centres educatius poden accedir de manera àgil i clara a tota la informació i triar les propostes que més els interessen.

L’objectiu del programa és que l’alumnat conegui millor la seva ciutat, cosa que a la vegada contribueix a reforçar la integració i la cohesió social de Cambrils per garantir una bona convivència i potenciar la implicació de la ciutadania.

El programa es va iniciar el curs 2012-2013 amb un paper molt actiu del Museu d’Història de Cambrils i l’Arxiu Municipal, que es fa reforçar el curs següent amb la incorporació de les activitats que fins llavors la Biblioteca Municipal oferia directament als centres educatius. Però els orígens es remunten al 2001 amb el naixement del projecte “L’Escola adopta un monument” i posteriorment els programes “Passeja per Cambrils” i “Encambrila’t”.

Actualment el programa està coordinat per la regidoria d’Ensenyament i gestionat directament amb recursos propis de l’Ajuntament, i destaca per la gran diversitat d’activitats, per l’amplitud d’edats a les que es dirigeixen les diferents propostes (des de P5 fins a l’Escola d’Adults) i per la seva transversalitat, ja que implica la major part de les àrees municipals. L’oferta completa, que combina activitats consolidades amb noves propostes, es pot consultar en aquesta pàgina web.

Entre les novetats d’enguany destaca l'itinerari educatiu "Antoni de Gimbernat. De Cambrils al món" (fruit de l’Any Gimbernat), les maletes coeducatives “Vivim Igual” de la Biblioteca conjuntament amb l’àrea d’Igualtat, i “Vent a les Escoles” de l’Escola de Música (que acosta a l’alumnat de primària els instruments de vent després de l’èxit de “Corda a les Escoles”).

Altres activitats del programa són les visites a l’Ajuntament i a l’Arxiu Municipal, els tallers de cooperació i solidaritat, les visites dinamitzades del Museu d’Història sobre els romans, el telègraf, el molí fariner o la Guerra Civil (algunes en anglès o francès), els programes esportius de natació i vela, la descoberta del jaciment del cavet, les xerrades orientatives sobre els itineraris educatius, els projectes d’educació emocional de Joventut, els tallers d’educació viària, el programa de coeducació i salut o la representació teatralitzada del Setge de Cambrils, entre moltes altres.