Article d'opinió de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza

  • Categoritzat com: Alcaldia Promoció Econòmica

El primer cap de setmana de juny, en un ambient de final de primavera, com diu la tradició, celebrem la Fira Multisectorial de Cambrils.

La Fira Multisectorial de Cambrils, amb més de 63 edicions i mes de 700 anys d’història, ha sabut evolucionar i adaptar-se als temps i a les necessitats dels moments. La crisi sanitària derivada de la pandèmia de la Covid-19, ens ha obligat a anul·lar-la.

Sens dubte, aquest cap de setmana, trobarem a faltar la Fira.

Trobarem a faltar passejar pel passeig Albert, plaça de la Vila, Immolats del Setge, Gimbernat, l’avinguda Mil·lenari, l’avinguda Charles Darwin... aquest recorregut en què, cada any, ens retrobem amb coneguts i amics.

Trobarem a faltar la fira com l’aparador comercial que és, la seva activitat i el seu dinamisme comercial: visitar els estands i els expositors d’automoció i motocicletes, de maquinària agrícola i jardineria, els estands comercials i de serveis, els de salut i lleure o els de restauració.

Trobarem a faltar conèixer els projectes de joves emprenedors als estands del Niu, gaudir dels actes festius i culturals que l’envolten, degustar cerveses a la fira de la cervesa artesana, passejar entre paradetes de la fira medieval o gaudir a la fira de firetes.

Però, sobretot, trobarem a faltar la fira com una autèntica tradició cambrilenca, com a punt de retrobament i de convivència, com espai on tots hi tenim les nostres pròpies vivències, experiències i records.

Des d’aquí, vull donar les gràcies als organitzadors, el Departament de Promoció Econòmica, per la feina feta de preparació, i a tots els expositors que any rere any ens hi han acompanyat. I també, a totes les entitats que col·laboren en fer realitat un extens programa d’actes per a tota la família.

Aquest cap de setmana no podrem gaudir de la Fira però podem gaudir de la gran oferta comercial que tenim al nostre municipi. Un comerç de proximitat que afavoreix la dinamització i la vitalitat de Cambrils, com hem pogut comprovar aquestes últimes setmanes de confinament.

Ara, més que mai, apostem pel comerç cambrilenc, un teixit comercial que contribueix al desenvolupament de la ciutat, fomenta la riquesa turística, la cohesió del municipi i és un vèrtex principal del dinamisme social de la ciutat. Apostem pels valors de la proximitat i del km 0, de la tradició i del tracte familiar.

Aquest cap de setmana, com a cambrilenca, trobaré a faltar la Fira. I estic segura que no serè l’única, m’atreveixo a dir que gairebé tots els cambrilencs i totes les cambrilenques, i moltíssims visitants de tota la comarca, que any rere any no es perden la Fira de Cambrils, també la trobaran a faltar.

Aquest cap de setmana, com Alcaldessa de Cambrils, trobaré a falta la Fira. Tots, trobarem a faltar la Fira però segur que ens anirem veient pels carrers i les places. Des d’aquí animo a totes les persones que ens visiteu per la Fira a venir i descobrir els comerços, bars i restaurants de Cambrils, que han tornat a obrir la persiana i que us esperen amb moltes ganes i totes les mesures de seguretat.

I esperarem que passi l’any, i ens retrobarem el primer cap de setmana de juny, en un ambient de final de primavera, com diu la tradició, a la Fira Multisectorial de Cambrils.