Les bases s’han adaptat per poder entrar als circuits internacionals i augmentar la participació. Les obres s’enviaran en format digital i s’introdueixen categories de fotografia en color. S’ha creat una categoria de fotografia marítima i una altra de gastronòmica per donar singularitat als premis.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Les bases s’han adaptat per poder entrar als circuits internacionals i augmentar la participació

Les obres s’enviaran en format digital i s’introdueixen categories de fotografia en color

S’ha creat una categoria de fotografia marítima i una altra de gastronòmica per donar singularitat als premis

El Premi de Fotografia Vila de Cambrils comença una nova etapa amb l’actualització de les bases i l’entrada als patronatges de federacions de fotògrafs catalanes, espanyoles i internacionals. D’aquesta manera, es converteix en el 273è premi d’aquestes característiques de la Fédération Internationale de l'Art Photographique (FIAP), el 17è de la Federación Española de Fotografía i el 64è de la Federació Catalana de Fotografia.

El regidor de Planificació de Ciutat i Cultura, Francesc Garriga, i el president de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils, Joan Pastó, han presentat aquest matí la 26a edició del Premi de Fotografia Vila de Cambrils, que ja té obert el termini de presentació d’obres fins el 31 d’octubre. La participació, que fins ara es feia en suport paper, es farà en format digital a través del web http://www.afCambrils.org. Així doncs, els participants no hauran de gastar-se diners en les còpies i l’enviament, però a canvi hauran de pagar uns drets d’inscripció que serviran per finançar part de les despeses dels premis, i els donaran dret a rebre un CD-ROM amb la reproducció de les obres premiades i seleccionades, segons la quota escollida, un catàleg imprès.

La principal novetat és que, si abans els premis consistien en l’adquisició d’obres per part de l’Ajuntament, aquesta 26a edició s’ha plantejat com un concurs clàssic amb 33 premis dividits en quatre categories per poder entrar a les federacions estatals i internacionals i augmentar la participació.

A més, s’ha introduït la possibilitat de presentar fotografies en color. La primera categoria és de temàtica lliure en blanc i negre. La segona és lliure en color. I les altres dues, que donaran singularitat als premis, són per les fotografies de mar i de gastronomia en color i blanc i negre.

Premis

El Premi d’Honor Vila de Cambrils, que consistirà en mil euros i una medalla, serà per l’autor que hagi aconseguit una major puntuació en tota la obra presentada. A més, hi haurà medalles pel primer i segon millors autors de cada secció i la primera i segona millor fotografia de cada secció.

El jurat estarà composat pel vicepresident de la FIAP, Joan Burgués Martisella i els fotògrafs Albert Porres Viñes i M. Gràcia de la Hoz Roch.

Com en les edicions anteriors es farà una exposició de les obres premiades i seleccionades i el catàleg amb la reproducció d'aquestes fotografies amb la màxima qualitat.

El jurat es reunirà entre el 8 i el 10 de novembre. El 12 de novembre es farà pública la decisió del jurat per correu electrònic i al web. I l’exposició s’inaugurarà el 24 de novembre, coincidint amb el lliurament del Premi de Poesia Vila de Cambrils i en el marc dels actes de la Festa Major de la Immaculada. Es podrà visitar fins el 24 de gener de 2014.

L’Agrupació Fotogràfica Cambrils convoca el Premi de Fotografia Vila de Cambrils des del 1973 amb diferents formats i períodes no correlatius.