Aquest centre dona un impuls a la socialització de l’activitat nàutica a la Costa Daurada i representa un actiu de qualitat per a la destinació turística de Cambrils. Les instal·lacions que s’estan construint tenen un pressupost de 535.000 euros.

  • Categoritzat com: Comunicació Urbanisme

El nou centre de serveis nàutics que s’està executant al port de Cambrils vol apropar l’activitat nàutica a la ciutadania amb una diversificació de serveis que permeti l’accés a la mar de diferents perfils d’usuari. L’actuació suposa una inversió de 535.000 euros i la previsió és que les obres marítimes estiguin enllestides després de Setmana Santa.

Amb aquesta activitat es potencia un canvi del perfil d’usuari nàutic que passa d’un model de tenir una embarcació i un punt d’amarratge en propietat al lloguer, amb una visió vinculada als serveis de pagament per l’ús. Un model que permet accedir a la nàutica a tothom i reforça la percepció del port com a actiu al servei de la ciutadania. L’objectiu d’aquest centre és que esdevingui un espai de referència a la Costa Daurada que potenciï l’apropament de la ciutadania als esports nàutics i reforci la marca turística Cambrils-Costa Daurada amb actius nàutics de qualitat i diversificats.

El director de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha comentat que “el nou  centre del port ha d’apropar els serveis nàutics a la ciutadania perquè tothom pugui accedir a la mar amb seguretat”. Gómez ha afegit: “En potenciar l’activitat de vaixells de lloguer, promovem la rotació dels vaixells i potenciem una nova tipologia de turisme nàutic que vol gaudir de la mar, però també de la gastronomia i els comerços de Cambrils”.

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que aquesta nova dàrsena serà un atractiu tant pel turisme com per la ciutadania i permetrà que moltes més persones puguin iniciar-se en la pràctica de la nàutica, llogar diferents tipus d'embarcacions de vela i motor o descobrir esports com el caiac o el paddle surf. "El centre és una oportunitat per socialitzar la nàutica i perquè els veïns i veïnes de Cambrils s'obrin a la mar, i al mateix temps podem oferir al turisme unes experiències que ens diferencien d'altres destinacions i ens posicionen en el món de la nàutica", ha afirmat l'alcaldessa. "La mar ens dóna oportunitats que hem de saber aprofitar", ha conclòs.

Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Enric Daza, s’ha mostrat satisfet que finalment es faci efectiva aquesta concessió, que significarà “un important pas endavant en l’objectiu de posicionar Cambrils com a líder de l’oferta nàutica dins el territori i de l’estratègia urbanística del conjunt de municipis que formem part de la segona àrea metropolitana de Catalunya”.

Instal·lacions

Les instal·lacions, actualment en obres, disposaran de 45 amarratges per a embarcacions de lloguer o xàrters de fins a 15 metres d’eslora. Així, el centre es dissenya per facilitar l’accés dels clients i donar qualitat de servei, garantint l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda. També oferirà serveis complementaris amb dutxes i lavabos, servei de wifi, guarda-roba i geolocalització d’embarcacions per garantir la seguretat.

Pel que fa al lloguer de vaixells, el centre disposarà d’embarcacions de lloguer com ara, velers esportius i d’esbarjo, embarcacions de motor amb llicència i sense, embarcacions per a pesca esportiva, motos d’aigua i paddle surf i caiacs, entre d’altres. Així mateix, oferirà opcions per atendre els diferents interessos dels usuaris com ara, la durada dels serveis (d’hores a dies), la contractació o no de patró, el lloguer de materials o un servei de transfer privat des dels principals aeroports al centre de serveis nàutics.

Pla de ports

Ports de la Generalitat, alineat amb les previsions del nou Pla de ports de Catalunya Horitzó 2030, ve treballant en la promoció dels esports nàutics des de diferents eixos com ara, la potenciació de la nàutica de base, la creació de centres d’oci nàutic, la integració de centres de formació nàutica als ports o la diversificació en l’oferta de serveis nàutics. Totes aquestes línies de treball s’emmarquen amb l’estratègia portuària de la Generalitat de Catalunya de convertir els ports en centres d’activitat nàutica que puguin prestar servei a la totalitat de la ciutadania, diversa i plural amb els seus interessos i capacitats econòmiques.