També s’obrirà l’avinguda Adelaida i l’avinguda Baix Camp. Des del cap de setmana ja es pot circular pel passeig La Salle.

  • Categoritzat com: Comunicació Medi Ambient i Serveis Generals Obra Pública

Entra en funcionament el nou pont sobre la Riera d’Alforja. Des del cap de setmana ja es pot circular pel passeig La Salle i demà dimarts, 26 de juny, s’obrirà al trànsit la part superior del pont, l’avinguda Adelaida i l’avinguda Baix Camp.

En aquest moment s’està acabant d’asfaltar amb capa base i capa de rodament l’antiga carretera per la banda Tarragona. Concretament, s’està treballant davant del Molí de les Tres Eres i la rotonda de l’antic Lidl. Entre avui i demà s’instal·larà nova senyalització i es deixarà a punt per obrir.

Amb totes les vies ja obertes, quedaran pendents repassos de pavimentació de les voreres i treballs concrets com els com els contenidors soterrats.

D’altra banda, ja ha sortit a licitació la tercera fase de les obres per un import de 209.135,93 euros, que correspon a la urbanització i enjardinament del passeig central i els parterres laterals de l’avinguda Baix Camp. La previsió és adjudicar aquesta tercera fase durant el mes de juliol i començar les obres el setembre.

Les obres

Les obres de reconversió de l’antiga carretera N-340 en l’avinguda Baix Camp van començar el passat setembre. Les dues primeres fases, consistents en l’enderroc del pont, la reordenació de l’entorn i la construcció del nou pont, es van adjudicar a la constructora Romà infraestructures i serveis per un import de 959.014,87. Les obres van comportar el tancament de la part superior del pont des del setembre, l’avinguda la Salle a des de l’octubre i l’avinguda Adeliada des del novembre.

Amb aquesta actuació s’elimina una barrera arquitectònica i visual històrica, que separava els barris de la Pallissa i l’Eixample, i s’aconsegueix millorar la mobilitat i la seguretat, tant a nivell de circulació de vianants com a circulació rodada.