Per tancar el cicle De l’Estació a l’Eixample: memòria d’un barri de Cambrils, s’ha publicat l’exposició virtual Testimonis del tren

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Arxiu

L’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) publica aquest mes de novembre el número 27 del seu butlletí, que porta per títol L’Arxiu t’informa: butlletí de l’Arxiu Municipal de Cambrils.

L’article central està dedicat a presentar la figura del polifacètic cambrilenc Lluís Rovira Guinart (1884-1961). L’historiador Manel Tarés repassa la figura d’aquest personatge vital i polièdric (periodista, historiador, pedagog, dinamitzador cultural i social, professor mercantil) que, tot i no consolidar un gran renom en cap dels àmbits, va estar darrere d’aspectes tan significatius de la vida cambrilenca contemporània com la creació del Pòsit de Pescadors, la creació del Centre Català de Cambrils i del Centre Catòlic, el primer homenatge a les víctimes de 1640 o l’impuls a l’ensenyament dels discapacitats. També va escriure poemes i peces de teatre i va impulsar una revista que només publicà un únic número: Cossetània.

L’Arxiu t’informa també fa balanç de les 10 edicions dels Cicles de Memòria i publica un dels documents que s’han utilitzat al darrer cicle: en aquest cas, el document que provocà la construcció de l’avinguda Vidal i Barraquer (1942).

L’Arxiu t’informa: butlletí de l’Arxiu Municipal de Cambrils es publica des de l’any 2004 i es pot llegir en versió digital al web de l’AMCAM o bé obtenir en paper als punts de distribució cultural del municipi.

Exposició virtual Testimonis del tren (1865-1965)

Precisament en relació amb aquest darrer cicle (De l’Estació a l’Eixample: memòria d’un barri de Cambrils), que es va tancar aquest diumenge amb la ruta històrica comentada, un total de 347 persones han assistit al conjunt dels actes programats. El cicle es considera un èxit pels temes que s’han posat sobre la taula i pel volum de testimonis orals i de documents que s’han recollit.

Una part d’aquests documents recollits, els que fan referència als treballadors ferroviaris, es poden veure des d’ara a l’exposició virtual Testimonis del tren (1865-1965), que l’Arxiu Municipal de Cambrils ha publicat al seu web (www.cambrils.cat/arxiu) com a colofó del cicle.