La renovació del conveni amb l’Espai Arrels per a l’organització del XXII Parc de Nadal es va aprovar per unanimitat. El Ple també va donar llum verda al canvi de funcions de la plaça eventual de Cap de Comunicació que passarà a ser Cap de Gabinet.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia

El Ple de l’Ajuntament de Cambrils va aprovar ahir una moció a favor de l’adhesió a la Iniciativa per la Reforma Horària per afavorir la conciliació laboral i familiar. La moció, presentada pel grup municipal Assemblea de Cambrils, va comptar amb el vot a favor de tots els grups del Ple, excepte Convergència i Unió, que es va abstenir, atès que no es van recollir les seves aportacions al text.

La proposta de reorganització horària basada en la compactació i la flexibilitat té com a objectiu donar resposta a una de les necessitats derivades dels canvis econòmics i sociodemogràfics que s’han donat en la societat occidental al llarg de les darreres dècades.

La creixent flexibilitat laboral, l’augment de l’activitat laboral femenina, l’envelliment de la població o l’expansió de les llars monoparentals són alguns dels factors que fan més complexa la gestió quotidiana del temps. És per això, que la moció defensa la necessitat de repensar l’actual sistema de jornada laboral i escolar partida, que s’estén fins a altes hores del vespre. En aquesta línia, l’Ajuntament donarà suport a les mesures que facin possible la transició cap a una nova organització horària.

D’altra banda, ERC, CiU i el PSC van decidir ajornar pel proper Ple la votació de la moció per millorar el servei de rodalies de Renfe a Catalunya. D’aquesta manera, tindran més temps per consensuar el text amb els grups de l’oposició i es podria aprovar per unanimitat.

El Ple també va rebutjar dues mocions. La primera va ser la creació d’una gossera comarcal, presentada pel grup de Ciutadans. La moció va tenir els vots a favor de Nou Moviment Ciutadà, Partit Popular, l’Assemblea i els mateixos Ciutadans però ERC, CiU i PSC hi van votar en contra, al·legant que l’Ajuntament de Cambrils no es pot comprometre amb un projecte que encara està en fase de definició al Consell Comarcal.  La segona moció rebutjada va ser l'adhesió del Ajuntament de Cambrils a la xarxa Isonomia de Municipios per promoure canvis culturals, econòmics i socials a favor de la igualtat efectiva de dones i homes i prevenir la violència contra les dones. La proposta, presentada per Ciutadans, va comptar amb els vots favorables de Ciutadans, el PP i l’Assemblea; l’abstenció del Nou Moviment Ciutadà, i els vots en contra d’ERC, PSC i CiU. En aquest cas, els grups del govern van argumentar que era un no temporal perquè l’Ajuntament està treballant en un Pla d’Igualtat en aquest moment i existeixen organitzacions i entitats més properes que poden donar resposta a aquesta necessitat.

En un altre punt de l’ordre del dia, el Ple també va donar llum verda al conveni amb l’Espai Arrels per a l’organització del XXII Parc de Nadal, que es va aprovar per unanimitat. L’associació juvenil rebrà una subvenció de 13.000 euros per la seva col·laboració en aquesta activitat, que organitza conjuntament amb el Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils.

El Ple també va aprovar les característiques del càrrec de confiança del Cap de Gabinet d’Alcaldia amb els vots a favor d’ERC, PSC i CiU; l’abstenció del PP; i els vots en contra del Nou Moviment Ciutadà, Ciutadans i l’Assemblea. Amb aquest canvi de funcions, la plaça eventual de Cap de Comunicació passarà a ser Cap de Gabinet.  Les retribucions no variaran respecte a les actuals.

En l’apartat de donar compte, el govern va informar de la memòria de l’Escola Municipal de Música corresponent al curs 2015-2016 i de diversos decrets d’alcaldia.