L’esdeveniment es portarà a terme els dies 27 i 28 de febrer a l’Ateneu i a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. L’objectiu del projecte és que l’alumnat posi en pràctica els coneixements i competències professionals que han estat treballant des de l’inici de curs. El programa inclou set tallers impartits per diferents persones expertes, amb l’afany de traslladar experiència professional a les aules.

  • Categoritzat com: Educació
  • Serveis associats: Educació

El Programa de Formació i Inserció del Pla de Transició al Treball de Cambrils portarà a terme la 3a edició de les Jornades Professionalitzadores del Camp de Tarragona a les instal·lacions de l’Ateneu i a l’Escola d’Hoteleria els propers dies 27 i 28 de febrer.

L’esdeveniment, que ha preparat el propi alumnat amb el professorat de les especialitats que s’imparteixen a Cambrils, compta amb la col·laboració del Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i  l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

L’objectiu d’aquest projecte integrat és que l’alumnat posi en pràctica els coneixements, destreses i competències professionals de cada perfil, que han anat treballant des de l’inici del curs. Les quatre especialitats que s’ofereixen a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils són “Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic”, “Auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis”, “Auxiliar de vivers i jardins” i “Auxiliar de preparació i comercialització de peix i marisc”.

Les jornades s’iniciaran el 27 de febrer a les 9 hores amb l’acte d’obertura, i consistiran en set tallers impartits per diferents professionals que traslladaran la seva experiència a l’alumnat.

El dimarts al matí s’ha programat un taller d’aparadorisme, a càrrec de les interioristes Lluna Castellón i Vanessa Alcalà; un altre d’embolcallatge creatiu impartit per Sílvia Domingo, de l’empresa d’organització i decoració d’esdeveniments Peter Pan Party’s, i una sessió pràctica de composició floral de la mà de la florista i decoradora Paula Margalef, copropietària d’una empresa familiar i amb 20 anys de trajectòria professional en el sector.

El dimarts a la tarda les jornades es traslladaran al restaurant de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, on Moises González Llobet parlarà dels de ranxets pescadors des de la seva àmplia experiència. Cal destacar que González és pescador d’ofici des dels 14 anys i actualment armador de l’embarcació “Nova Leviatan” amb base al Port de Cambrils, que disposa de llicència de pesca de la tonyina vermella i pop roquer, entre altres. A més, des del 2017 és representant del sector d’arts menors de la Confraria de Pescadors de Cambrils.

L’endemà dimecres, 28 de febrer, el programa continuarà amb tres propostes més a l’Ateneu. La florista Montserat Coll, amb 37 anys d’experiència en decoració floral d’espais interiors i exteriors, explicarà els secrets d’una tècnica de plantació japonesa anomenada Kokedama; el formador Javi Latorre ensenyarà a l’alumnat les bases de la cocteleria japonesa, i el cap de cuina de Vakuum i especialista en noves tècniques, Albert Morro, impartirà un taller d’iniciació al nitrogen líquid.

Les jornades finalitzaran amb l’acte de cloenda, que es portarà a terme a les 12:15 hores a l’Ateneu, i comptarà amb la participació de l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; el director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, Jorge Gómez; el regidor d’Educació, Jordi Barberà; el responsable de l'àrea coordinació i planificació escolar dels Serveis Territorials del Departament d'Educació a Tarragona, Diego Cañavate, i la cap de servei de Programes de Qualificació i Iniciació Professional, Olga Romero. 

PROGRAMA

Dimarts, 27 de febrer

Matí: Ateneu Juvenil
9:00 – 9:30h: Obertura de les Jornades Professionalitzadores
9:30 – 10:30h: TALLER APARADORISME de Lluna Castellón i Vanessa Alcalá
10:30 - 11h: Descans
11 – 12h: TALLER EBOLCALLATGE CREATIU de Sílvia Domingo
12 – 12:30h: Aperitiu
12:30 – 13:30h TALLER COMPOSICIÓ FLORAL de Paula Margalef

Tarda: Escola d’Hoteleria i Turisme
16:15 - 17h : Aperitiu
17 - 18h : RANXETS PESCADORS a càrrec de Moisés González Llobet 

Dimecres, 28 de febrer

Matí: Ateneu Juvenil
9 – 10h: TALLER KOKEDAMA de la Montserrat Coll
10 – 10:30h: Descans
10:30 – 11:15h: TALLER COCTELERIA JAPONESA de Javi Latorre
11:15 – 12:15h TALLER D’INICIACIÓ AL NITROGEN LÍQUID d’Albert Morro
12:15 – 13h: Acte de Cloenda 

14h : Dinar a l’Escola d’Hoteleria i Turisme