La primera serà el 2 de febrer sobre dietes i nutrició i la segona, el 22 de març sobre feminisme decolonial, interseccionalitat i racisme. Les activitats, organitzades comunitàriament amb el veïnat, són presencials i també es retransmeten en directe per les xarxes del projecte. L’espai de trobada de veïnes, cura i creativitat continua tots els dijous a la tarda al Casal de la Gent Gran. També segueix la recollida de fotos pel mural de l’Eixample i properament s’anunciarà la nova data del taller participatiu amb els artistes.

  • Categoritzat com: Comunicació

El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (PICI) de Cambrils ha programat comunitàriament dues noves trobades-xerrades del cicle “A prop” a Nou Cambrils i a l’Eixample Platja per apropar serveis públics, iniciatives i recursos al veïnat d’aquests barris.

La primera xerrada es farà el 2 de febrer a les 18:30 hores al Centre Cívic de Nou Cambrils (Passatge 5) i anirà a càrrec de la dietista-nutricionista comunitària de l'Hospital lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils, que parlarà i respondrà dubtes sobre com fer una dieta, quina és l’alimentació més adequada i quins criteris cal tenir en compte per menjar bé. A més, si sorgeix un grup interessat, s’oferirà la possibilitat de fer un seguiment grupal amb l’especialista.

La segona trobada comunitària s’ha programat el 22 de març a les 19 hores al Local d’Entitats de l’Eixample Platja (Cristòfor Colom, 32-34) en el marc de les jornades del Dia Internacional de la Dona. En aquest cas, membres de l’Escuela Feminista Descolonial de Tarragona i Red Antirracista Tarragona parlaran amb les persones assistents sobre feminisme decolonial, interseccionalitat i feminisme antiracista.

Les dues xerrades, obertes a tota la ciutadania, s’han programat comunitàriament amb el veïnat a partir de les seves demandes i interessos i es podran seguir presencialment o bé per internet en directe a través dels perfils d’Instagram i el Facebook del PICI.

Dins de les activitats del PICI, l'espai de trobada de veïnes, cura i creativitat continua tots els dijous de 17:30h a 19 hores al Casal de la Gent Gran amb les referents de Benestar Emocional Comunitari de l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils. Per altra banda, l’espai d’atenció del PICI als barris per informar i recollir propostes s’ofereix actualment amb cita prèvia.

Pel que fa al procés d’elaboració del mural del concurs convocat l’Associació veïnal del Barri de l’Estació de Cambrils, l’Arxiu Municipal segueix recollint imatges antigues de les festes del barri de l’Eixample. El material fotogràfic o documental es pot portar a l’Arxiu de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i es retornarà una vegada digitalitzat.

Totes aquestes imatges i records serviran per ajudar els artistes seleccionats a conèixer millor el barri i les seves festes per poder elaborar l’esbós del mural que pintaran a la façana del magatzem del carrer Barcelona. Amb el mateix objectiu, es realitzarà un taller participatiu entre veïnat i artistes al Casal de la Gent Gran per compartir memòries i vivències. Properament s’anunciarà la nova data d’aquesta trobada que s’havia previst inicialment el dia  1 de febrer però es va haver de posposar.

PROGRAMA DEL CICLE “A PROP”

Xerrada sobre dietes i nutrició
Dijous 2 de febrer a les 18:30 hores
Presencial: Centre Cívic Nou Cambrils. (Passatge 5, s/n)
Online: Facebook: pici.projectedintervenciocomunitariaintercultural i Instagram pici_cambrils (+ informació: 669 16 25 06)
Vull fer dieta, què em cal saber? Cadascú em recomana una cosa diferent... Quina alimentació és la més adequada per a mi? Fes la teva pregunta! Menja amb criteri!
Amb dietista-nutricionista comunitària de l'Hospital lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils

Xerrada de les Jornades per la Igualtat de Gènere
Dimecres 22 març a les 19 hores
Presencial: Local d'Entitats de l'Eixample Platja (C/Cristòfor Colom 32, 34)
Online: Facebook: pici.projectedintervenciocomunitariaintercultural i Instagram pici_cambrils (+ informació: 669 16 25 06)
Parlem de feminisme decolonial, interseccionalitat, feminisme antiracista.
Amb membres de l'Escuela Feminista Descolonial de Tarragona i Red Antirracista Tarragona.