El nou spot se centra en l’experiència d’una família amb nens i evoca tranquil•litat, descans, platja i diversió. L’actualització de la imatge incorpora una original tipografia dissenyada per una noia amb síndrome de down, Anna Vives.

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

El Patronat de Turisme de Cambrils ha renovat el seu logotip i ha estrenat un vídeo promocional que destaca les vacances familiars, la platja, el descans, els complements experiencials i la diversió per totes les edats.  L’alcaldessa de Cambrils i presidenta del Patronat de Turisme, Mercè Dalmau, i el regidor de Turisme, Xavi Martí, han presentat avui la nova imatge en un acte en el que també hi ha intervingut l’autora de la tipografia, Anna Vives; el director de la Fundació Itinerarium, Marc Vives, i el director de Cactus Produccions, Marc de las Heras. 

L’alcaldessa ha explicat que el camí fins a arribar a la nova imatge ha estat “llarg però emocionant” i que s’han creat “sinèrgies molt enriquidores” amb les persones que l’han fet possible, com els germans Marc i David de las Heras, autors del vídeo promocional. 

La idea d’encarregar un nou spot va ser una petició directa dels representants turístics de Cambrils, que veien necessària una renovació de les imatges que fins ara havien representat el municipi. “Volíem un vídeo més experiencial, més personal, amb vivències properes i molt reals i que tingués com a denominador comú les vacances familiars”, ha afirmat l’alcaldessa. 

Partint d’aquesta base, Cactus Produccions es va posar a treballar per portar a la pantalla les idees, propostes i suggeriments i crear un instrument narratiu que transmetés el Cambrils turístic a través de les vivències d’una família. Per la seva trajectòria, en la que destaca el programa de viatge i descoberta de Catalunya GR del 33 i Tv3, Cactus Produccions aportava la qualitat, proximitat i fluïdesa que el Patronat volia reflectir. L’alcaldessa els ha agraït la feina i ha avançat que el 2015 es completarà amb nous productes específics com el turisme esportiu. Per altra banda, Marc de las Heras ha explicat que fa anys que tenen un idil·li amb Cambrils, que era difícil sintetitzar tantes coses en tres minuts i que estan molt contents amb el resultat aconseguit. 

Unes altres persones clau en aquesta nova imatge són Anna Vives i el seu germà Marc Vives, que han posat la tipografia del logotip que ha estat dissenyat per l'equip del Patronat de Turisme. Segons ha comentat el Marc Vives, "Cambrils és la primera ciutat en escollir la tipografia Anna per la seva imatge i estem molt agraïts". El regidor de Turisme, Xavi Martí, ha explicat que fa més d’un any que el personal del Patronat hi està treballant. “Estem molt orgullosos de l’antic logotip, que ens ha donat uns resultats extraordinaris, però necessitàvem actualitzar els seus objectius comunicatius i de posicionament incorporant productes emergents com el cicloturisme” ha afirmat. Segons el regidor, “calia donar-li frescor, rejovenir-lo, potenciar la paraula Cambrils fent-la més llegible, però sense oblidar els elements gràfics i els colors que fins ara en formaven part”.

En aquesta línia, s’havia de buscar una tipografia que tingués aquests elements de renovació i modernitat i fos alhora entenedora, clara i divertida. I això és el que ha aportat la tipografia dissenyada per Anna Vives, una noia amb síndrome de down que ha dedicat un any sencer a acostar-se al món de la lletra per dissenyar la peculiar tipografia i s’ha convertit en la protagonista d’una història de superació personal que serveix de revulsiu a altres persones. “La tipografia ens agrada enormement, però a més saber que ha estat creada per una persona tan lluitadora i forta com l’Anna Vives, encara ens encoratja més per utilitzar-la”, ha afirmat el regidor. 

L’objectiu d’aquesta iniciativa, amb la col·laboració de la Fundació Itinerarium, és aconseguir difondre-la i potenciar els seus valors associats: la igualtat social i la importància del treball en equip sumant capacitats. Les condicions d’ús de la tipografia a més garanteixen que l’import que el Patronat de Turisme abonarà a la Fundació Itinerarium per l’ús de la font anirà a favor de promoure circuits inclusius  per persones amb necessitats especials. Marc Vives ha explicat que no s’ha de parlat de discapacitats, perquè les etiquetes no sumen, sinó de capacitats i de treball en equip. 

Finalment, l’última novetat és l’eslògan “Authentica”, un terme llatí que aporta més diferenciació i identitat i que s’ha escollit perquè parla de tradició, realitat, proximitat, acollida, benestar, consolidació d’atributs tradicionals i conciliació amb les tendències experiencials.