La mostra de vi i gastronomia “Cambrils, entrada al País del Vi” torna de l’11 al 14 d’octubre amb més cellers i restaurants. Un tast professional, el primer cicle de cinema enogastronòmic i l’estand de la Confraria de Pescadors són les novetats de la novena edició.

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

El Parc del Pescador de Cambrils tornarà a ser l’aparador dels vins de Denominacions d’Origen del territori i la gastronomia cambrilenca. De l’11 al 14 d’octubre, la novena edició de la Mostra de Vi i Gastronomia “Cambrils, entrada al País del Vi” desplegarà els seus encants amb una àmplia oferta de degustacions de vi, gastronomia, tastos guiats, tallers familiars, actuacions musicals, castells i altres esdeveniments. Podeu consultar el programa d’activitats aquí.

La mostra, organitzada pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, treballa per potenciar el vi i les Denominacions d’Origen catalanes com a  binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca.  L’horari serà d’11 a 14 hores i de 18 a les 22 hores.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau; el responsable del Cinema Rambla de l’Art, Toni Badimon, i el vicepresident segon de la Cambra de Comerç, Joan Albert Campos, han presentat avui la mostra, que arriba amb més participació de cellers i restaurants.

En aquesta novena edició es podran degustar una gran varietat d’excel·lents vins que aportaran 20 cellers (cinc més que l’any passat) i maridar amb les tapes i degustacions gastronòmiques que han preparat 17 restaurants (set més que l’any passat). A més, la mostra comptarà amb tres establiments de dolç, una Associació Gastronòmica (Associació Societas Coqvinària Cambrils) i els plats més típics de la Confraria de Pescadors de Cambrils.

Els cellers que s’han inscrit fins al moment a la mostra són Molí de Rué (D.O Tarragona), Alimara (D.O Terra Alta i D.O Cava, Coca i Fitó (D.O Terra Alta, Montsant i DOQ Priorat), Sabaté Franquet (DOQ Priorat), Altavins (D.O Terra Alta), La Conreria d’Scala Dei (DOQ Priorat), Vinum Selecció (Vermut Mercadal); Coop. Falset Marçà (D.O Montsant); Pedrola-Camí de Sirga (D.O Tarragona); Sant Josep Vins (D.O Terra Alta i DO Catalunya); Bernaví (D.O Terra Alta), Biopaumerà (Vins ecològics de la D.O Terra Alta), Ronadelles (DO Montsant, Catalunya, Cava i DOQ Priorat), Vilarnau (DO Cava); Anguera Domènech  (DO Montsant); Visendra (DO Catalunya); Distribuidor García Moreno, LoFlamenk  (DO Terra Alta) i Rosa Maria Torres (DO Conca de Barberà).

Els restaurants participants són Acuamar, Can Bosch, l’Original Experiències Gastronòmiques, Duomo, Can Solé, l’Espurna, l’Amagatall, Taller 9, El Pòsit, Bec d’Or, Le Petit Vegan, Pizzeria Zero Zero, Club Nàutic, Plan B, El Tamboret, El Gat i Daniel Salinas. Els establiments que oferiran una tapa dolça seran Guinovart,  Pastisseria La Font i l’Obrador del Miramar).

L’organització preveu una afluència d’unes 12.000 persones a la mostra durant el cap de setmana llarg de l’11 al 14 d’octubre.  Aquesta fira és un esdeveniment  ja consolidat a Cambrils  que els turistes i visitants dels voltants esperen perquè l’entorn del Parc del Pescador i el model de fira amb l’assistència de productors gastronòmics, cellers i restaurants fan una combinació perfecta per satisfer els paladars més exigents de la zona.

Novetats de la fira

Una de les principals novetats és l’organització d’un tast professional entre els cellers participants a la fira i els restaurants de la demarcació acreditats, que podran degustar els vins i referències dels expositors de la fira cambrilenca el dia 11 d’octubre (de les 11 a les 13 hores) a l’hotel Sol Port Cambrils. Aquesta convocatòria s’ha fet a través de l’Associació d’Empresaris d’Hoteleria de Tarragona.

També per primer cop la fira comptarà amb la participació de la Confraria de Pescadors amb un estand on els pescadors de Cambrils cuinaran i oferiran cada dia degustació de fideus rossos.

Per altra banda, s’ha creat amb la col·laboració del cinema La Rambla de l’Art, el primer Cicle de Cinema Enogastronòmic de Cambrils. El divendres 12 a les 20 hores es projectarà el documental “Priorat” amb  la presència del director del film, David Fernández,  i Sara Pérez, enòloga de René Barbier, un dels cellers que surt al documental.  El dissabte 13  es passarà la producció catalana 3055 Jean Leon” a les 18.45 hores i el diumenge 14 a les 18.30 hores  “Nuestra Vida en la Borgoña”, una comèdia francesa que parla de la vida de tres germans que s’han de fer càrrec del celler familiar al morir el seu pare. El preu d’aquestes sessions és de 7€ i inclou una degustació de vi o cava de diferents cellers que col·laboren amb la iniciativa: Venus La Universal (divendres); Caves Carles Andreu (dissabte) i Celler Sabaté Franquet (diumenge).

També com a novetat, la fira comptarà amb un estand vegà, vegetarià i saludable a càrrec de dos establiments cambrilencs: “Le Petit Vegan” i  “l’Amagatall”.

Preus tiquets

Com en la darrera edició, el sistema de compra de tiquets és tot a través de fitxes/tokens, que en cas dels tastos de vi s’anomenen Glups i en les tapes, Nyams.

  • Pack 1                 Copa + bossa                                                                              3 €
  • Pack 2                 4 Glups (tastos vi)                                                                       6 €
  • Pack 3.                10 Glups                                                                                     12 €
  • Pack 4.                4 Nyams (tapes)                                                                          9€
  • Pack 5.                10 Nyams                                                                                    22 €

1 Glup                2€

1 Nyam              2,50€

Activitats gratuïtes

Com cada any, les persones assistents podran gaudir d’activitats gratuïtes obertes a tothom com els tastos guiats de vi que s’organitzen cada tarda de les 19 a les 20.30 hores. La sommelier Clara Dalmau oferirà dijous 11 una mostra de vins de la DO Catalunya, Noemí Poquet de la DO Tarragona farà el tast guiat del dissabte 13, i Xavier Fortuny presentarà la resta de vins de la mostra entre el divendres 12 i el diumenge 14.

No podien faltar a la mostra cambrilenca les activitats adreçades als més petits. S’oferiran gratuïtament a tots els assistents uns tallers infantils de cuina saludable en horari de 11 a 13 hores i de 18  a 20 hores. Els més petits aprendran a fer postres, vermut i amanides amb raïm i el darrer dia faran un berenar tradicional com el pa amb vi i sucre.

A més, la mostra compta amb l’actuació Castellera dels Xiquets de Cambrils el diumenge 15 a les 12 hores,  que vindran acompanyats dels castellers d’Altafulla i  els Torraires de Montblanc.

Com cada any, s’ha programat una actuació musical en directe cada vespre, començant pels alumnes de l’Escola de Música de Cambrils que actuaran amb la Big Band el dijous a les 20 hores a la pèrgola. La programació seguirà amb un duet de versions el divendres 12, un grup de música cubana el dissabte i el DJ Rayo el diumenge 14.