La vuitena mostra “Cambrils, entrada al País del Vi” se celebrarà de l’11 al 15 d’octubre. Participaran a la mostra més de 15 cellers d’arreu de la demarcació amb representació de totes les D.O tarragonines. Deu restaurants, cinc establiments de dolç, dos productors i una associació gastronòmica oferiran les degustacions.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Turisme

La vuitena edició de “Cambrils, entrada al País del Vi” omplirà el Parc del Pescador de Cambrils de degustacions de vi i gastronomia, tastos guiats,  tallers familiars, actuacions musicals, castells i altres esdeveniments. La mostra del vi i la gastronomia, que s’ha ampliat de 3 a 5 dies, se celebrarà de l’11 al 15 d’octubre. L’esdeveniment, organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, pretén potenciar el vi i les Denominacions d’Origen catalanes com a  binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca.   L’horari de la mostra serà d’11 a 14 hores i de 18 a les 22 hores.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, i el representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hosteleria de Cambrils han presentat avui la programació de la fira. En la mostra es podran degustar una gran varietat d’excel.lents vins que aportaran els més de 15 cellers que s’han inscrit de moment a la mostra de les diferents D.O de la demarcació.

D’altra banda, les tapes i degustacions gastronòmiques aniran a càrrec dels 10 restaurants participants (Can Bosch, Acuamar, Can Solé, l’Espurna, Duomo, Cal Tendre, Lekeitio,  L’Original Expericències Gastronòmiques, Miramar i Rincón de Diego), 5 establiments de tapa dolça (Guinovart,  Micu-Licu, Quin Cacau, Forn Sant Salvador i Pastisseria La Font), 2 productors gastronòmics de Cambrils (Daniel Salinas i Precuinats del Mar Cambrils) i per primer cop una Associació Gastronòmica (Societas Coqvinària de Cambrils) que amb col·laboració de la Confraria de Pescadors oferirà degustacions dels plats més típics de la població.

Els cellers

Els cellers participants són Celler Bernavi (D.O Terra Alta), Celler Ronadelles (D.O Montsant,  D.O.Q Priorat; D.O Catalunya i D.O Cava);, , Bodegues Visendra (D.O Catalunya); La Conreria d’Scala Dei  de la D.O.Q Priorat; Altavins (D.O Terra Alta), Cellers Sabaté Franquet (D.O.Q Priorat), Celler Rosa Maria Torres (D.O Conca Barberà i D.O Cava), Anguera Domènech (D.O Montsant); Celler Coma d’en Bonet (D.O Terra Alta); Castell de Riudabella (DO Conca de Barberà i DO Catalunya); Celler 9+ (D.O Tarragona); Vins ecològics Biopaumerà Helga Harbig (D.O Tarragona) Molí de Rué (D.O Tarragona) i Celler Batea (D.O Terra Alta), a més de la disbribuidora de Tarragona MAB Alimentació i Begudes.

Nou sistema de compra de venda de tiquets

Una de les novetats d’aquesta edició és el sistema de compra de tiquets. Els assistents adquiriran unes fitxes, que s’anomenen glups els cas dels tastos de vi i nyams en el cas de les tapes. Aquestes fitxes seran reutilitzables per a altres edicions, ja que en finalitzar la fira els cellers i productors les hauran de retornar per tal de fer el retorn dels tastos venuts.

S’han creat packs per incentivar la venda i aconseguir abaratir el preu del tast individual:

Pack 1 (Copa + bossa): 3 €
Pack 2 (4 Glups: tastos vi): 6 €
Pack 3 (10 Glups): 12 €
Pack 4 (4 Nyams: tapes): 9€
Pack 5 (10 Nyams): 22 €
1 Glup: 2€
1 Nyam: 2,50€

Activitats gratuïtes obertes

A banda de degustacions de vi i gastronomia, hi hauran activitats gratuïtes obertes a tots els assistents com els tastos guiats de vi que s’organitzaran cada tarda de les 19 a les 20.30 hores de la mà del sommelier Xavier Fortuny i la iniciació al tast de vins per a joves del primer dia a càrrec de Ian Aragonès.

No podien faltar a la mostra cambrilenca les activitats adreçades als més petits. S’oferiran gratuïtament a tots els assitents uns tallers en família relacionats amb la cultura del  vi en horari de 11 a 13 hores i de 18  a 20 hores: Taller de mòbils amb elements de la vinya, Tallers de cuina, com fer un clauer amb taps de suro, Arrecades i penjolls, crear punts de llibre amb taps de vi o decorar ampolles de vidre.

A més, el diumenge 15 a les 12 hores la mostra compta amb l’actuació Castellera dels Xiquets de Cambrils, que vindran acompanyats dels castellers d’Altafulla i  els Torraires de Montblanc.

Actuacions musicals i de màgia

Tal i com ja vam fer a la darrera edició, la programació continua apostant per les actuacions musicals en directe cada vespre. El primer dia hi haurà els alumnes de l’Escola Municipal de Música; dijous, el duet de boleros i versions Són Dos; el divendres, el duet de guitarristes “Mediterranean Passion”; el dissabte, un DJ que farà ballar a tothom al parc, i diumenge, la fira tancarà amb l’actuació del mag il·lusionista Santos Marzag.

Previsió d’assistents

L’organització preveu una afluència d’unes 15.000 persones a la mostra durant el cap de setmana llarg de l’11 al 15 d’octubre.  Aquesta fira és un esdeveniment  ja consolidat a Cambrils  que els turistes i visitants dels voltants esperen perquè l’entorn del Parc del Pescador i el model de fira amb l’assistència de productors gastronòmics, cellers i restaurants fan una combinació perfecta per satisfer els paladars més exigents de la zona.

Concurs a Instagram

Hi haurà un concurs a Instagram de fotos de la fira per aconseguir lots de vins i entrades a PortAventura. Només s’han de penjar fotografies de la fira als perfils propis d’Instagram amb els hashtags #Cambrils #Paisdelvi i mencionant @CambrilsTurisme. Els millors guanyaran aquests premis.