El centre, inaugurat aquesta tarda, s’afegeix als centres oberts Alba i Albamar que ja estaven operatius al municipi

  • Categoritzat com: Comunicació

Aquesta tarda ha tingut lloc la inauguració oficial del Centre Obert Vilafortuny amb la presència de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor d’Esports, Benestar Social, Salut i Drets Cívics, Alfredo Clúa; el director general d’INTRESS, Javier Martínez; i la directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família, Anna Vendrell.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha assegurat que, des del consistori, continuaran donant suport a projectes d’aquestes característiques que beneficien  a persones i famílies en situació de risc. Per la seva banda, el regidor de Benestar Social, Afredo Clúa, ha destacat que ‘Amb aquesta obertura, hem assolit un objectiu important: estar presents en els principals punts de confluència de centres educatius del municipi, cosa que ens permet ser més accessibles a tots els nens i nenes que necessitin o que vulguin participar de les diferents activitats que oferim des d’aquest recurs.

Els assistents han pogut visualitzar una breu presentació del centre i posteriorment fer una visita per les seves instal·lacions. L’acte ha finalitzat amb un petit refrigeri per a tots els assistents i diferents activitats d’animació infantil.

Atenció per a 40 infants més

El nou Centre Obert està ubicat a al Centre Cívic de Vilafortuny. Fa més de quinze anys que existeixen els Centres Oberts de Cambrils. Fins el moment estaven en marxa el CO Alba, situat a la plaça Carles Roig de la vila, i el CO Albamar, al Centre Cívic Les Basses, al port de Cambrils. Entre els dos es dóna atenció a 160 infants i les seves famílies. Amb l’obertura d’aquest nou centre, que va iniciar les seves activitats el passat dia 13, es preveu poder atendre una cinquantena d’infants més.

El servei s’adreça a menors entre 3 i 17 anys, empadronats al municipi de Cambrils, i que requereixen suport assistencial o formatiu , prioritàriament aquells que estan en situació de risc.

Els Centres oberts formen part de la cartera de Serveis Socials. Es defineixen com un servei diürn, preventiu, fora de l’horari escolar, que dóna suport, estimula i potencia l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització i l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses mitjançant el treball individualitzat, el grupal, la família, el treball en xarxa i amb la comunitat.