La campanya per promocionar el projecte de divulgació cultural ja ha començat i s’allargarà fins el mes de març de 2025. Si es visita un dels 14 equipaments que formen part de la iniciativa, l’entrada pel següent és gratuïta.

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Museu d'Història de Cambrils

El Museu d’Història de Cambrils s’ha sumat al carnet de fidelització del projecte “Escenaris de la Història”, que impulsa la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya, encapçalada pel Museu d’Història de Catalunya. La iniciativa neix per promocionar aquest projecte de divulgació cultural, que es va posar en marxa amb l’objectiu explicar la història del nostre país a través de tots els museus i monuments que formen la Xarxa. La campanya de fidelització ja ha començar i s’allargarà fins el mes de març de 2025.

El carnet de fidelització “Escenaris de la Història” ja està disponible a les seus dels membres de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya. En el cas de Cambrils, aquests carnets es lliuren a la taquilla de la seu principal del Museu d’Història de Cambrils, al Molí de les Tres Eres, de l’Ajuntament de Cambrils.

El  funcionament del carnet és senzill: si es visita un dels 14 equipaments que formen part del projecte, l’entrada pel següent és gratuïta. En el primer museu se segella la casella corresponent i així, quan es mostri la targeta en el següent equipament, no caldrà abonar l’entrada.

El carnet es lliura a cada persona que pagui (incloses les tarifes reduïdes). El procediment és correlatiu. És a dir, pagar el primer museu dona accés al segon, pagar el tercer al quart, i així successivament. Les visites escolars no s’inclouen.

La iniciativa arriba després de diverses presentacions amb accions descentralitzades arreu del territori del projecte “Escenaris de la Història”. Cal recordar que Cambrils va ser un dels primers indrets on es va presentar el projecte, concretament el 16 de desembre passat amb un acte organitzat amb l’Ajuntament de Cambrils de recreació històrica del Setge de 1640 davant les muralles del Barri Antic.

El Museu d’Història de Cambrils va escollir el relat  dels  fets ocorreguts al segle XVII i escrits pel pagès cambrilenc Josep Andria, per presentar el portal del carrer Major com el monument que identifica el municipi al projecte “Escenaris de la història”.

Aquest projecte agrupa 14 microhistòries on es presenten museus i monuments catalans a través de les vivències de les persones que han habitat aquests llocs al llarg dels segles. Tot el material gràfic i audiovisual està recollit al web www.escenarisdelahistoria.cat, a més d’un díptic imprès unificat on s’ha escollit una imatge de la Torre del Port de Cambrils de reclam.    

Els 14 equipaments museístics que participen del projecte són:

Museu d’Història de Girona                   Museu d’Història dels Jueus

Museu de Terrassa                               Museu de Lleida

Museu de Sant Cugat                           Reial Monestir de Santes Creus

Museu de Tortosa                                 Museu d’Història de Cambrils

Museu de Mataró                                  Casa Museu Verdaguer

Museu de Cervera                                 Museu d’Història de Catalunya

Museu Torre Balldovina                          Museu de l’Hospitalet