Els 3.000 exemplars, que ja s’han començat a distribuir, són fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i la Parròquia de Santa Maria

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Museu d'Història de Cambrils

El Museu d’Història de Cambrils ha editat 3.000 exemplars d’un tríptic sobre la història de les tres esglésies dels antics termes de Vilafortuny, que s’ha començat a distribuir aquest passat cap de setmana.

Aquesta iniciativa per donar a conèixer la llarga història dels diferents edificis parroquials que han donat servei a la zona de llevant és fruit de la col·laboració entre la Parròquia de Santa Maria de Vilafortuny i l’Ajuntament de Cambrils.

El tríptic en català i castellà, es titula “Vilafortuny, tres esglésies i una història” i recull gairebé nou-cents anys de trajectòria ininterrompuda, amb alts i baixos, però sempre amb presència de l’Església en les terres al voltant del Castell de Vilafortuny.

Primer a partir del segle XII amb l’edifici parroquial medieval arran de mar identificat possiblement com les restes encara visibles a l’actual partida del Cap de Sant Pere. Posteriorment i des del segle XVI, a l’església de Mas d’en Bosch oberta al culte encara avui, però pendent d’una restauració. Finalment i des dels anys seixanta del segle XX, a la moderna església construïda a la urbanització Vilafortuny Platja, obra del reconegut arquitecte Manuel Baldrich Tibau, amb un claustre annex que permet fer la missa o d’altres activitats a l’aire lliure.

El fulletó està disponible a diferents punts del municipi per poder arribar també a les persones que visiten Cambrils en el període estival. En concret es pot trobar al Patronat de Turisme de Cambrils, als edificis oberts del Museu d’Història de Cambrils, al Centre Cultural de Cambrils i a la parròquia de Santa Maria de Vilafortuny.