La mostra serà setmanal i recollirà imatges d’objectes que conserven a casa seva persones que viuen a Cambrils. Les persones que hi vulguin participar poden enviar un correu a museu@cambrils.org amb la fotografia de la peça i les dades. L’acció virtual s'emmarca dins de les activitats del Dia Internacional dels Museus.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes

El Museu d’Història de Cambrils convida a la ciutadania a participar en la preparació de l’exposició col·laborativa Vitrines Virtuals Confinades, que començarà a caminar durant el mes de maig a les xarxes socials i al web https://www.cambrils.cat/museu. Serà una mostra setmanal que donarà protagonisme als objectes que conserven les persones que viuen avui a Cambrils i que per elles són història recent del municipi.

L’exposició col·laborativa serà primer virtual però quan la situació ho permeti es portarà a terme físicament en una festa de retrobament a la sala d’exposicions temporals del Molí de les Tres Eres. Així, es passarà de les vitrines virtuals a vitrines reals amb històries de vida a cavall dels segles XX i XXI explicades a través dels objectes.

Per participar en aquesta proposta cal enviar un correu a museu@cambrils.org amb una fotografia de l’objecte i una breu descripció del perquè té una relació amb Cambrils i les dades que es coneguin com l’any, qui el va fer, com es va aconseguir, on s’utilitzava, si va ser un regal, entre altres detalls. Els documents i fotografies no formen part de la proposta.

D’aquesta manera, es donaran a conèixer objectes que, més enllà del valor econòmic, són importants per descobrir la història local. És una proposta oberta a tothom que tingui un interès per la història, la cultura o simplement tingui ganes de gaudir i aprendre de forma col·laborativa.

L’activitat s’inclourà també dins del Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, que se celebrarà a tot el món amb els museus tancats i que enguany té com a lema «Museus per la igualtat: diversitat i inclusió», amb l’objectiu de l’ICOM-UNESCO de celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats.

Tot i tenir els espais tancats, aquests dies de confinament, el Museu d’Història de Cambrils continua treballant per donar a conèixer el patrimoni de Cambrils. Per aquest motiu, des de bon començament de la pandèmia es va sumar a la proposta #MuseusaCasa per acostar tots els recursos presents a la xarxa relacionats amb el patrimoni de Cambrils on el museu havia participat i es va apuntar al trivial virtual dels museus catalans Museum Quiz. Amb Vitrines Virtuals Confinades el Museu fa un pas més i per primera vegada presenta una proposta col·laborativa virtual amb el suport de la ciutadania.