El servei ja hi estava treballant abans de l’emergència sanitària i ara que totes les accions són online podrà disposar de nous canals. La presència a les xarxes socials serà clau per la celebració del Dia Internacional del Museus el 18 de maig.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Des d’aquesta setmana, el Museu d'Història de Cambrils ja disposa de perfils propis a les xarxes socials. S'han activat al mateix moment els canals d'Instagram, Twitter i Facebook, que s'aniran omplint de les activitats que organitza el Museu d'Història de Cambrils.

En aquests moments totes les accions són on-line, a conseqüència del tancament de portes provocat pel Covid-19. Les dates escollides, però, no tenen a veure amb aquesta situació cojuntural sinó que, abans de l'emergència sanitària, ja s'estava treballant en la creació dels perfils amb el suport i la monitorització de la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, impulsada per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Després de rebre formació, crear continguts i disposar d'assessorament, l'equip del Museu d'Història de Cambrils en coordinació amb l'Ajuntament de Cambrils, creu que ha arribat el moment d'obrir noves finestres que permetin acostar millor la ciutadania al patrimoni local i facilitar la seva participació.

El moment escollit és just una setmana abans de les celebració del Dia Internacional del Museus el 18 de maig (DIM'20), que enguany agafa com a tema “Museus per l'igualtat: diversitat i inclusió”. Atesa però la situació de pandèmia mundial, el DIM'20 proposat per l'ICOM-UNESCO, aposta per primera vegada per ser digital.

La presència a les xarxes era, doncs, fonamental per l'equipament museístic cambrilenc adscrit a l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils. Properament es donarà a conèixer tota l'activitat específica que es prepara des de Cambrils per aquest DIM'20 i que s'anirà anunciant al web del Museu d’Història de Cambrils (https://www.cambrils.cat/museu), constantment actualitzat amb noves iniciatives.

Instagram: https://www.instagram.com/museudecambrils

Twitter: https://twitter.com/museucambrils

Facebook: https://www.facebook.com/museuhistoriacambrils