L’esdeveniment està organtizat per la Escuela Internacional de Futbol Ricardo Godoy i és el campionat infantil més multitudinari del planeta. El torneig reunirà a Cambrils més de 1.900 jugadors i jugadores d’un centenar d’equips d’arreu del món.

  • Categoritzat com: Comunicació
  • Serveis associats: Cambrils Esport

Després de dos anys de pausa per la pandèmia, Cambrils tornarà a ser la seu del Mundialito de futbol infantil del 10 al 16 d’abril. L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos; la regidora de Turisme, Yolanda Burgos; la directora general del Mundialito, Nilda Gutiérrez, i el director esportiu, Ricardo Godoy, han presentat avui la 27 edició aquest campionat internacional internacional que reunirà a Cambrils més de 1.900 jugadors i jugadores d’un centenar d’equips procedents d’Estats Units, Mèxic, Canadà, Romania, Itàlia, Noruega, Marroc, Espanya o França, entre altres.

L’organització està treballant amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils per acabar de preparar l’esdeveniment i tot el que comporta l’arribada de tants jugadors/es d’entre 6 i 13 anys acompanyats de les seves famílies. El 8 d’abril està prevista l’arribada de la majoria de delegacions a la Costa Daurada i Cambrils, el dia 9 al Mundialito Center hi haurà l’acreditació i el dia 10 s’iniciarà la competició de totes les categories. Per acabar, el dies 15 i 16 d’abril se celebraran les finals i la cerimònia de cloenda.

Aquest any, a causa de la situació sanitària, s’ha optat per no organitzar la cerimònia d’inauguració, prioritzant el benestar i la salut dels jugadors i jugadores i gaudir del futbol amb les màximes garanties. Per aquest motiu, els i les participants es podran fer test i PCR per garantir el correcte funcionament de l’esdeveniment.

El torneig compta amb la participació de la majoria de grans clubs internacionals de futbol. Alguns dels clubs que ja han confirmat la seva participació són l’Atlético de Madrid,  València,  Llevant, FC Barcelona, Málaga CF, RC Espanyol, Juventus, Milan AC, Girona CF, Club Amèrica i altres equips de l’entorn, així com el club local UCF Cambrils, que participa i col·labora activament en el torneig.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha destacat l’aposta de Cambrils pel Mundialito amb la signatura d’un nou conveni de col·laboració per quatre anys més i ha explicat l’important paper d’aquest tipus d’esdeveniments per posicionar i donar a conèixer la destinació. La regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, ha afirmat que Cambrils és un referent de turisme esportiu i ha recordat que aquesta Setmana Santa Cambrils també acull una nova edició del Torneig de Bàsquet TGN-Cambrils amb més de 900 jugadors i jugadores d’arreu de l’estat i també de França i Itàlia, i el campionat de Balls Esportius,  amb més de mil esportistes de 30 països diferents. Amb tot plegat es preveu una ocupació d’entre el 80 i el 90% i aquests esdeveniments representaran vora el 70-75% de l’ocupació total i tindran un gran impacte econòmic en el sector turístic, reforçant la imatge externa de la Costa Daurada i Cambrils.

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, ha explicat que el Mundialito encaixa amb el model sostenible de ciutat i dins l’aposta de Cambrils pel turisme esportiu i familiar i ha destacat la qualitat de les instal·lacions esportives i dels serveis per atraure aquest tipus d’esdeveniment. El 2013 Cambrils va aconseguir el Certificat en Turisme Esportiu de la Generalitat i des de llavors l’Ajuntament treballa per captar i organitzar esdeveniments esportius d’impacte significatiu. Un bon exemple d’aquesta línia de treball són els últims caps de setmana, amb una final d’etapa de la Volta Catalunya, la Cursa de l’Aigua, l’Scott Marathon de BTT, un territorial de natació o la Copa d’España de Trial amb bicicleta.

El director esportiu, Ricardo Godoy, ha agraït la confiança de l’Ajuntament de Cambrils s’ha mostrat molt il·lusionat per aquest renaixement del Mundialito després de dos anys de pandèmia. Godoy, que espera poder celebrar un campionat sense limitacions l’any vinent, també ha posat en valor el gran nivell dels participants i ha apuntat que durant els 30 anys d’història del Mundialito hi han jugat nombrosos esportistes que han arribat a ser futbolistes d’èlit. Finalment, la directora general, Nilda Gutiérrez, ha parlat de les dificultats per organitzar el campionat i ha lamentat que enguany alguns equips no hagin pogut venir per la pandèmia o per la guerra d’Ucraïna.

Segons l’organització, en l’última edició del Mundialito celebrada a Cambrils, l’any 2019, es va produir un retorn econòmic d’uns cinc milions d’euros. Els partits del Mundialito seran transmesos en directe per streaming a través del web TV i per Esport3 (TV3).

El Mundialito compta amb la corresponent autorització de la Federació Catalana de Futbol i tots els partits seran dirigits per àrbitres col·legiats de la Federació amb el suport de la RFEF i la FIFA, que vetllen per tots els futbolistes internacionals.