Els joves inscrits podran conèixer i practicar aquest esport els dies 16, 23 i 25 d’octubre a la platja del Regueral. El grup de joves de Mitja i Ganxet de Cambrils oferiran tallers gratuïts de trapillo els propers tres dimecres. Demà s’acaba el termini de recollida de candidatures de joves que representin valors solidaris, de participació i voluntariat.

  • Categoritzat com: Comunicació Joventut

Els dies 16, 23 i 25 els joves que s’inscriguin podran conèixer i practicar l’Ultimate a la platja del Regueral. És una de les activitats del programa Mes Jove, organitzat aquest octubre pel Departament de Joventut.

Es tracta d’un esport d’equip, sense contacte, que barreja elements d’esports com el futbol, el bàsquet o el rugbi, substituint la pilota per un disc volador i l’àrbitre per l’esperit esportiu de cada jugador. Es juga en categoria mixta i es caracteritza pels principis de joc net i esportivitat, ja que cada jugador és responsable de complir el reglament i el premi a l’esperit de joc és el reconeixement més important que pot rebre.

L’esport va néixer als anys 60 en l'àmbit universitari nord-americà i es va introduir a Europa a principis dels anys 80. L’objectiu és notar punts passant el disc entre els jugadors del mateix equip fins a arribar a la zona d’anotació de l’equip contrari. Els jugadors poden córrer mentre tenen el disc a les mans.

L’activitat consisteix en dues sessions formatives amb monitors per practicar l’esport, els dies 16 i 23 d’octubre de 18 a 20 hores, i un torneig el dissabte 25 d’octubre a la platja del Regueral. La inscripció es pot fer de manera gratuïta al Departament de Joventut, ja sigui presencialment, per telèfon o per correu electrònic.

Les sessions s’han organitzat a proposta de Gerard Baqué, un jove de Cambrils que ja va ser corresponsal jove i matrícula d’honor a l’institut, que està promovent aquesta modalitat esportiva. 

Properes activitats

Demà 15 d’octubre comencen els tallers gratuïts de trapillo que oferirà el grup de joves de Mitja i Ganxet de Cambrils els sis propers dimecres de 18 a 20 hores a l’Ateneu Juvenil. Les inscripcions es poden fer a través del Facebook del grup o al Departament de Joventut.

Els tallers comencen i acaben el mateix dia i els participants es podran emportar el que hagin fet amb les seves mans. El primer taller serà de collarets amb la tècnica del ganxet, el segon (22 d’octubre) de polseres folrades amb trapillo i el tercer (29 d’octubre) per aprendre a fer un cistell de trapillo. L’objectiu de la iniciativa és donar a conèixer el grup de Mitja i Ganxet, que es reuneix cada dimecres per aprendre mútuament.

També demà dimecres acaba el termini per presentar candidatures de joves de 14 a 35 anys que representin valors solidaris, de participació i voluntariat. Les  propostes es poden fer arribar per correu o a través de les xarxes socials de Joventut. Els joves escollits seran homenatjats a la Gala que se celebrarà el proper 25 d’octubre a l’Ateneu.

Podeu ampliar la informació sobre el Mes Jove amb aquesta nota de premsa. També us podeu descarregar tots el calendari de Joventut directament al mòbil o a l’ordinador donant-vos d’alta de l’agenda jove. L’alta es pot fer enviant un mail a joventut@cambrils.org amb les paraules “Donar-me d’alta a l’Agenda de Joventut”, visitant el web de Joventut o a través del codi QR imprès al cartell.