Continuaran representant el municipi fins la primavera del 2021

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

Les pubilles, hereus, damisel·les i fadrins de Cambrils escollits durant el pregó de la Fira del 2019 seguiran representant el municipi en actes i festes populars i tradicionals que es puguin celebrar fins la primavera del 2021.

L’Ajuntament de Cambrils ha decidit ampliar el mandat del pubillatge després de parlar amb les Pubilles i Hereus actuals i seguint les indicacions del Foment de les Tradicions Catalanes.

Aquesta organització que vetlla pel pubillatge català ha posposat l’elecció de la pubilla i l’hereu de Catalunya 2020 al 2021 i ha recomanat als diferents ajuntaments del país que tenien previstos actes de relleu del seu pubillatge que se sumin a aquest “procés d’hivernació” de proclamació de nous candidats en el món del pubillatge. En aquesta línia, desaconsellen plenament fer relleus de bandes i faixes de manera telemàtica ja que divergeix completament amb l’essència del pubillatge.

Normalment el mandat del pubillatge de Cambrils és anual i va de pregó a pregó. Les Pubilles i Hereus es proclamen en el marc del pregó de la Fira i el seu primer acte és la inauguració de la Fira, que s’ha hagut de suspendre. Posteriorment, participen a l’Homenatge a la Vellesa, el Seguici de la Festa Major de Sant Pere, la Processó de la Mare de Déu del Carme, el Seguici de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, la Processó de la Immaculada i la Commemoració del Setge.

Les Pubilles i Hereus que amplien mandat són Paula Torné Andreu (pubilla), Jofre Salsench Ivern (Hereu), Núria Martínez Tallada (damisel·la), Arlet Franch Segura (pubilla infantil), Liam Xing Garcia Muñoz (hereu infantil), Irene Gómez Pasarrius, Íngrid Higueras Piñol, Llura Peralbo Fortuny i Noa Ruiz Rodríguez (damisel·les infantils) i Pol Miró Piñol (fadrinet).