Els nois i les noies van repartir uns 200 kits el plaer i diversos fullets informatius durant la Revetlla Jove de Sant Pere de Cambrils. També van fer unes 60 proves d’alcoholèmia per conscienciar sobre els efectes del consum de tòxics.

  • Categoritzat com: Comunicació Igualtat Joventut Salut pública
  • Serveis associats: Igualtat

El Punt SexeSentit del grup de joves Agents de Salut de Cambrils es va posar en marxa per primera vegada el passat dissabte a la nit durant la Revetlla Jove de Sant Pere. L’objectiu d’aquest projecte del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils és que les pròpies persones joves del municipi duguin a terme tasques de prevenció i actuació davant les agressions sexistes i prevenció del consum de tòxics en context d’oci nocturn.

Per contextualitzar les actuacions d’aquesta carpa informativa, el Departament de Joventut i el grup d’agents de Salut han elaborat un manual de prevenció i actuació davant agressions sexistes, consensuat amb el Departament de Polítiques d’Igualtat, la Policia Local i la Xarxa d’Atenció a la Víctima i el col·lectiu feminista de Cambrils Les Filomenes. Aquest document es va repartir als diferents agents implicats en l’organització de la Revetlla, com l’Agrupament Escolta Gent de Mar, encarregat de la gestió de la barra.

El Punt SexeSentit va estar operatiu de les 24h fins les 2am a la platja del Regueral. El grup de joves va repartir fins a 200 kits del plaer (facilitats per l’entitat SIDASTUDI), diversos flyers informatius tant de prevenció de conductes sexistes com de consum de tòxics, xapes, imans i altres materials. A més, també comptaven amb un alcoholímetre i unes ulleres de simulació d’alcohol perquè les persones assistents comprovessin els efectes que produeix el consum d’alcohol. En total, els i les agents van realitzar unes 60 proves d’alcoholèmia gratuïtes a les persones que ho va demanar.

El projecte està emmarcat en l’àmbit de la salut del Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2020 amb la finalitat de promoure accions de prevenció, conscienciació i informació sobre aspectes lligats a la salut que siguin protagonitzats per les mateixes persones joves.