Un dels objectius de l’estand informatiu a la platja del Regueral és realitzar tasques de prevenció i actuació davant les agressions sexistes. La iniciativa és la culminació de la primera edició d’aquest projecte pioner de l’Ajuntament de Cambrils.

  • Categoritzat com: Comunicació Joventut

El grup de joves Agents de Salut de Cambrils estrenaran el Punt SexeSentit aquest dissabte, 29 de juny, a la platja del Regueral, amb motiu de la celebració de la Revetlla Jove de Sant Pere. Els i les joves de 1r i 2n de Batxillerat instal·laran un estand informatiu per tal de dur a terme tasques de prevenció i actuació davant les agressions sexistes i prevenció del consum de tòxics en context d’oci nocturn.

Les persones assistents a la Revetlla Jove trobaran el Punt SexeSentit a la platja del Regueral, de les 24 a les 2 hores de la matinada, on Agents de Salut els oferiran de manera gratuïta preservatius, flyers informatius, xapes, i proves d’alcoholèmia, entre d’altres.

El Departament de Joventut, amb la col·laboració del grup d’Agents de Salut, ha creat un manual de prevenció i actuació davant agressions sexistes en espais d’oci nocturn, que ha estat consensuat amb el departament d’Igualtat de l’Ajuntament, la Policia Local i la Xarxa d’Atenció a la Víctima i el col·lectiu feminista de Cambrils Les Filomenes.

El grup ha rebut una formació durant l’any que els ha certificat com Agents de Salut en l’àmbit comunitari, i el Punt SexeSentit serà la culminació de la primera edició d’aquest projecte pioner de l’Ajuntament de Cambrils.

El projecte està emmarcat en l’àmbit de la salut del Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2020 amb l’objectiu de promoure accions de prevenció, conscienciació i informació sobre aspectes lligats a la salut que siguin protagonitzats pels propis joves.