Voluntaris de Càrites (Sant Pere, Santa Maria i Vinyols), Cambrils Solidari Tots Plegats i la Creu Roja van recollir aliments a nou supermercats i a la cooperativa

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

El Gran Recapte, impulsat pels Bancs d’Aliments de Catalunya, ha recollit 23.490 quilos d’aliments a Cambrils. Els passats divendres i dissabte, 29 i 30 de novembre, Càrites de les parròquies de Sant Pere, Santa Maria i Vinyols, l’associació Cambrils Solidari Tots Plegats i la Creu Roja van mobilitzar 185 voluntaris a nou supermercats i a la cooperativa per donar resposta a les urgències alimentàries de les persones amb més necessitats. La campanya es va portar a terme simultàniament a tot Catalunya, on es van aconseguir més de tres milions de quilos en total.

Les 23,5 tones recollides a Cambrils per les tres entitats receptores del Banc d’Aliments corresponen a 27.187 productes, especialment llet, arròs, llegums, pasta i oli. A més, gràcies a la tasca d’informació dels voluntaris, enguany s’han aconseguit altres aportacions també necessàries com més de mil productes de neteja i higiene personal. Totes aquestes donacions es quedaran a Cambrils i Vinyols per abastar les tres entitats, que serveixen alimentació bàsica a un mínim de 1.100 persones durant tot l’any.

La base d’operacions va ser el Centre Cultural, on es van emmagatzemar i distribuir els productes. L’espai es va quedar petit davant de l’èxit de la campanya, que ha batut records tant a Cambrils com a Catalunya, tant de nombre de voluntaris i entitats com d’aliments recaptats. Els organitzadors s’ha mostrat molt satisfets pels resultats obtinguts i han agraït a la ciutadania la seva col·laboració. Les persones que vulguin també poden fer arribar aliments o aportacions econòmiques a qualsevol de les tres entitats durant tot l’any.