Voluntaris de Caritas Cambrils (Sant Pere i Santa Maria) i Creu Roja orientaran als compradors sobre els productes més necessaris. El pavelló de l’Escola Joan Ardèvol serà el centre de recollida i triatge. La campanya impulsada pel Banc d’Aliments es porta a terme simultàniament a tot Catalunya.

  • Categoritzat com: Comunicació

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Benestar Social, Josep Maria Vallès; i representants de les tres entitats organitzadores (Caritas Sant Pere, Caritas Santa Maria i Creu Roja) han presentat avui la desena edició del Gran Recapte del Banc d’Aliments que es realitzarà divendres 30 de novembre i dissabte 1 de desembre a 16 supermercats de Cambrils i Vinyols.  El pavelló de l’Escola Joan Ardèvol tornarà a ser el magatzem de la campanya per segon any consecutiu.

L’alcaldessa ha posat en valor la tasca d’aquestes entitats que treballen durant tot l’any ajudant a les persones que tenen més dificultats i la solidaritat dels cambrilencs i cambrilenques que cada any col·laboren comprant productes pel Gran Recapte.

Per la seva banda, el regidor de Benestar Social ha explicat que la iniciativa ha destacat valors de la iniciativa com la seguretat d’una distribució justa a través d’entitats benèfiques reconegudes i homologades, la feina desinteressada de les persones voluntàries i la promoció de la solidaritat envers les persones amb necessitats alimentàries.

Les representants de Càrites Sant Pere, Dolors Sabaté, i Càrites Santa Maria,  Maria Bertran, i el representant de Creu Roja, Víctor Mangrané, han explicat quins són els productes que més necessiten les 300 famílies que atenen mensualment entre les tres entitats. Els més de 150 voluntaris i voluntàries que es repartiran entre els diferents supermercats seran els encarregats d’orientar a les persones que vulguin col·laborar en la campanya.

L'objectiu és recaptar productes d’alimentació (oli d’oliva, llet, conserves de peix, cereals, pasta i llegums cuites i crues), d’higiene personal (pasta de dents, xampú, gel, compreses i tovalloletes per nadó) i de neteja de la llar (sabó de rentar roba, sabó de rentar plats i lleixiu). Les entitats també han recordat que, més enllà del Gran Recapte, es poden fer donacions en qualsevol moment de l’any.

El Gran Recapte és una campanya de recollida d’aliments bàsics impulsada pel Banc d’Aliments que es realitza simultàniament a tot Catalunya. A Cambrils, 8 dels 16 punts de recollida estan gestionats directament per les entitats cambrilenques que formen part de la xarxa de distribució d’aliments a les famílies derivades des de Serveis Socials. L’any passat en aquests 8 supermercats es van recollir més de 17.500 unitats d’aliments.

Les persones que vulguin participar com a voluntàries al Gran Recapte es poden apuntar a través de l’Oficina d’Inclusió Social de l’Ajuntament, trucant al telèfon 977 79 45 79 o enviant un correu a inclusio@cambrils.org.