L’Ajuntament disposa de recursos i no recorrerà a l’endeutament. L’obra s’executarà en tres fases, entre el 2015 i el 2016

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Obra Pública

Avui al matí, l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, la primera tinent d’alcalde, Carme Cros, i el segon tinent d’alcalde, Xavier Martí, durant l’acte de presentació de la Memòria del mandat  2011-2015, han anunciat que l’enderroc del pont de l’antiga N340 i posterior urbanització de l’avinguda Baix Camp serà una realitat aquest 2015.

L’alcaldessa ha informat que per la magnitud de l’obra i la inversió que suposa, el govern ha previst que aquesta es desenvolupi en 3 fases i al llarg de l’any 2015 i 2016.

Les 3 fases:

_ Fase 1: Demolició del pont i urbanització parcial de l’avinguda Baix Bamp, valorada en 683.254 €

_ Fase 2: Construcció del nou pont sobre la riera d’Alforja, valorada en 403.010€

_ Fase 3: Urbanització del passeig central de l’avinguda Baix Camp, valorada en 209.135 €

 

Finançament sense endeutar-se

Així mateix i, en relació al finançament, el govern ha volgut deixar clar que l’Ajuntament genera i disposa de recursos suficients per fer front a l’obra, aquest any i el següent i, que part tant, l’obra es realitzarà sense haver d’endeutar-se ni comprometre la hisenda municipal

Concretament, durant el 2015 s’impulsarà la fase 1. Aquesta primera part podrà pagar-se gràcies a que l’Estat ha publicat un Reial Decret que permet als Ajuntaments, durant el present any, estalviar-se el pagament dels interessos corresponents al préstec del “Pla de Pagament a Proveïdors”, xifra que arriba als 2 milions d’euros, en el cas de Cambrils.

Així, mentre una part important d’aquest estalvi es destinarà a reduir la càrrega financera, la part restant d’aquest estalvi es destinarà al finançament de la fase 1 del projecte.

El 2016 s’impulsaran les Fases 2 i 3

En relació a la segona i tercera part de l’execució de l’obra, l’alcaldessa ha afirmat que aquestes es podran finançar amb recursos propis perquè la despesa financera començarà a reduir-se i s’hauran pagat totalment algunes sentències i compromisos econòmics presents

Acord de Ple

Per donar garanties de la viabilitat del projecte i de l’existència de finançament, el govern ha avançat que en el proper plenari proposarà l’adopció d’un acord polític que asseguri el finançament en el marc d’un pla plurianual.

L’obra és conseqüència de la bona gestió

Tant abans com després de l’anunci de l’obra, Dalmau i els dos tinents d’alcalde han manifestat que si podien fer realitat l’enderroc d’aquesta barrera arquitectònica històrica, era degut a la bona gestió que s’havia fet de l’economia municipal i, que en gran mesura, també s’havia pogut impulsar per l’estalvi generat en el si dels préstecs del Pla de Pagament a Proveïdors.