Els més de 220.000 negatius generats per l’estudi són tot un testimoni de la vida de Cambrils de la segona meitat del segle XX i principis del XXI

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Arxiu

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, acompanyada pel regidor de Cultura, Josep Lluís Abella, va signar ahir el conveni de donació del fons de l’estudi fotogràfic Foto Oleastrum amb el fotògraf Lluís Rovira i Llurba. Es tracta de la donació més important en volum documental rebuda per l’Ajuntament de Cambrils.

La part més significativa del fons documental patrimonial, format per la documentació generada per l’empresa Foto Oleastrum, són els documents generats pels estudis fotogràfics que l’empresa tenia, principalment, als carrer de Sant Pere i a l’avinguda Vidal i Barraquer entre els anys 1970 i 2017.

Durant gairebé una cinquantena d’anys, Foto Oleastrum va fotografiar tot allò que s’esdevenia en la vida pública de Cambrils (festes, actes oficials, esports, transformacions urbanístiques o arribada del turisme, entre altres) i també escenes familiars. Els més de 220.000 negatius generats per l’estudi fotogràfic constitueixen tot un testimoni de la vida de Cambrils de la segona meitat del segle XX i les dues primeres dècades del segle XXI.

La documentació queda sota custòdia de l’Arxiu Municipal que en breu iniciarà les tasques de descripció i digitalització amb l’objectiu de posar a disposició de la ciutadania en general aquest fons fotogràfic.

@ Fons Foto Oleastrum