La mostra “Ànima”, que s’inaugura avui a les 20 hores, recull 25 instants d’artistes en blanc i negre

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El fotògraf tarragoní Albert Nel·lo inaugurarà l’exposició “Ànima” avui divendres, 16 de febrer, a les 20 hores, a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils. L’autor ens ofereix un viatge a través de l’emoció desgranant l’essència de cada instant capturat. Moments irrepetibles caçats per sempre on afloren els sentiments en la frontera entre la psique i el món, generant noves sensacions.

Són 25 fotografies en blanc i negre capturades a l’escena durant diverses edicions de la Fira de Teatre de Tàrrega i el Festival Cos de Reus. Un rosari d’imatges que parlen per si soles, on cada protagonista ens brinda les seves confessions i ens insinua els seus secrets a través d’una mirada, d’un gest o una expressió de l’ànima.

La mostra es podrà visitar fins el 16 de març. L’horari d’obertura és de dilluns a dijous de 8:30 a 15 hores i divendres de 8:30 a 14 hores.

La inauguració d’avui enceta un nou calendari d’exposicions de les sales municipals (Àgora, Àmbits i El Pati), que al llarg d’aquest any acolliran un total de 23 mostres.

Albert Nel·lo va començar a fer les seves primeres fotografies als 42 anys. Ha realitzat diversos cursos relacionats amb la fotografia, tot i que ell es defineix com un creatiu autodidacta. Ha llegit i ha observat molt els treballs de grans fotògrafs i ha posat en pràctica i ha experimentat per aconseguir els seus objectius.

Ha mostrat els seus treballs en nombroses exposicions com ara “Tarraco Viva” a l’Antiga Audiència de l’Ajuntament de Tarragona; “Sentiments” i “La dona i la rauxa: Tarragona, el nostre Carnaval en auge 1999-2010” al Teatre Metropol de Tarragona; “Gent Jazz” a la Sala Bebop de Tarragona, a l’Auditori Pau Casals del Vendrell i a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, o “Essència Sincopada” al Tinglado 4 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

Entre els reconeixements i premis, destaquen el primer premi del concurs de fotografia de Setmana Santa de Tarragona (2005); el primer premi del concurs Fototecla 2005 a Tarragona; el primer premi del XXXV concurs nacional de diapositives en color del Centre Parroquial d’Horta a Barcelona, reconegut per la Federació Catalana de Fotografia; el primer premi del XVIII Concurs estatal de diapositives de Puig-Reig (2010), reconegut per la Federació Catalana de Fotografia, i el primer premi del 10è Certamen Fotogràfic de la Mitja Marató de Tarragona. A més, va ser finalista del Concurs Internacional de Fotografia Vila de Cambrils del 2005 i ha fet fotografies d’espectacles de dansa i música al Festival Internacional de Música de Cambrils.