L’article central del número 28 està dedicat a presentar les dades d’una investigació que servirà per crear el futur projecte museogràfic. La historiadora Laura Bricio repassa les notícies documentals de la finca, des dels seus primers propietaris fins a les darreres generacions de forners.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Arxiu Cultura

L’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) ha dedicat el seu butlletí número 28 a presentar els resultats obtinguts durant el projecte d’investigació del forn del Tallero. La historiadora Laura Bricio Segura repassa les notícies documentals de la finca, des dels seus primers propietaris durant el segle XIX fins a les darreres generacions de forners a la segona meitat del segle XX. També ens indica com s’organitzava la feina dins del forn i de les diferents eines que es feien servir per la confecció del pa, totes elles restaurades, conservades i exposades des del passat 15 de juliol de 2016 al Museu Molí de les Tres Eres. Destaca l’article la pastera de fusta, on probablement des de la primera generació de forners, es feia la massa que posteriorment es convertirà en pa.

Aquestes dades ajudaran a crear el futur projecte museogràfic del forn del Tallero, adscrit al Museu d’Història de Cambrils. L’objectiu final és revaloritzar aquest element singular del patrimoni industrial de Cambrils, que dóna mostra del passat més recent de la Vila, de com era el Barri Antic i com vivien els seus habitants.

L’Arxiu t’informa: butlletí de l’Arxiu Municipal de Cambrils també fa balanç del 10è Cicle de Tardor – De l’Estació a l’Eixample – així com de la cessió a l’Arxiu Municipal del fons documental de l’Anjub. Grup de recerca de cultura popular i tradicional de Cambrils.

El butlletí es publica des de l’any 2004 i es pot llegir en versió digital al web de l’AMCAM o bé obtenir en paper als punts de distribució cultural del municipi.