L’actuació forma part de les Jornades de Guitarra Catalunya 2020, dedicades a la històrica relació d’aquest instrument amb el territori català. Els músics interpretaran peces de compositors catalans de la primera meitat del segle XIX com Granados, Albèniz, De Falla, Cassadó i Mompou.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Duo Ribera Sàbat oferirà un concert a la Cripta de l’Ermita de Cambrils el proper diumenge, 25 d’octubre, a les 19:30 hores. El preu de l'entrada és de 7 euros i es recomana comprar-les de manera anticipada a través del web www.entradium.com. També es podran comprar a taquilla el mateix dia del concert.

La formació, integrada pels guitarristes Maria Ribera Gibal i Jordi Sàbat Cots, interpretarà músiques de compositors catalans de la primera meitat del segle XIX com Granados, Albèniz, De Falla, Cassadó i Mompou, entre d'altres. Els músics oferiran les obres des d’una perspectiva diferent, ja que cap de les peces és original per guitarra i han estat arranjades pel mateix duo.

Aquesta actuació forma part de les primeres Jornades de Guitarra Catalunya 2020, dedicades a la històrica relació d’aquest instrument amb el territori català i els seus músics. L’Ajuntament de Cambrils, a través de la regidoria de Cultura, participa en aquestes jornades i les ha integrat dins de la seva pròpia programació a la Cripta de l’Ermita.

Les Jornades de Guitarra, ideades i impulsades per la guitarrista i Doctora Maria Ribera Gibal, integren projectes de la pròpia guitarrista i d’altres artistes afins a l’ideari de les Jornades. Al cartell musical d’enguany destaquen les propostes dedicades a l’efemèride d’Emili Pujol, a la vegada que es combinen amb altres presentacions de música de guitarristes i compositors catalans.

La programació itinerant inclou 18 concerts que es portaran a terme a diferents punts de Catalunya. Els espais organitzadors que fan realitat aquesta programació són de naturalesa diversa, des de museus, centres cívics fins a espais municipals, privats i fundacions. Es tracta de localitzacions especials i atractives on poder descobrir històries de guitarres i guitarristes a través de concerts, conferències, rutes, activitats pedagògiques i exposicions.

Les jornades es van inaugurar a Monistrol de Montserrat el 27 de setembre amb un concert de duo de guitarres i acabaran el 3 de desembre a Barcelona, després de passar per Sitges, El Vendrell, Besalú, La Granadella, Lleida i diversos punts de Barcelona.

El duo Ribera Sàbat

El duo Ribera Sàbat té com a principal determinació artística la interpretació d'obres de compositors ibèrics, en especial de principis del segle XX, ampliant el repertori estricte de guitarra amb arranjaments originals d'obres escrites per a altres instruments. Amb més de 7 anys de trajectòria, els músics han realitzat concerts i impartit classes en destacats festivals, conservatoris i cicles de música a Europa, Xina, Mongòlia, Japó i Argentina, entre altres. Actualment els membres del duo compaginen la seva activitat concertística amb la tasca pedagògica i la investigació musicològica.

Maria Ribera és Doctora en Història de l'art per la Universitat de Barcelona i ha realitzat una destacable investigació sobre aspectes de la història de la guitarra a Catalunya, i el mestre Emili Pujol, a qui també li va dedicar el seu CD en solitari. Jordi Sàbat és arreglista i també composa. Els dos van ser guanyadors del Concurs de Música de Cambra del Festival Ciutat d'Elx en l'edició del 2014.