“Cambrils en dansa” serà la novetat d’enguany i comptarà amb quatre companyies catalanes diumenge 28 d’abril al matí a la plaça del Pòsit.Com cada any des del 2004, el 29 d’abril es llegirà un manifest i les escoles de dansa del municipi oferiran una exhibició al Parc del Pinaret. La ballarina cambrilenca Laia Cucó obrirà l’acte amb una peça creada expressament per l’ocasió, acompanyada per Ovidi Álvarez.

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Dia Internacional de la Dansa de Cambrils s’amplia enguany amb la nova mostra de dansa contemporània “Cambrils en dansa”, que neix amb la voluntat de convertir-se en una cita anual per donar suport a les companyies i apropar aquest art al públic en general i als joves en particular.

La primera edició de “Cambrils en dansa se celebrarà el diumenge 28 d’abril de les 11 fins les 13 hores a la plaça del Pòsit i comptarà amb l’actuació de quatre companyies catalanes. L’endemà, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional, es llegirà el manifest i les escoles de dansa del municipi oferiran una exhibició al Parc del Pinaret. A més, com a novetat d’aquesta edició, l’acte del 29 d’abril s’obrirà amb una coreografia creada expressament per la ballarina cambrilenca Laia Cucó.

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, i el regidor de Cultura, Jordi Barberà, han presentat aquest matí les activitats programades amb motiu del Dia Internacional de Dansa i han posat en valor el llenguatge del moviment i la dansa contemporània. L’alcalde ha afirmat que Cambrils és una potència cultural, ha ha destacat la bellesa del llenguatge del moviment i ha recordat que el municipi celebra el Dia de la Dansa des de fa 20 anys. Per la seva banda, el regidor ha explicat que l’Ajuntament vol promocionar la dansa i contribuir a crear nous públics.  

PROGRAMACIÓ

Cambrils en Dansa (28 d’abril)

La mostra “Cambrils en dansa”, que es portarà a terme el diumenge 28 d’abril, s’obrirà amb l’espectacle “Radik-o” de Beatriz Cubero, continuarà amb “L’Hereu Riera” interpretat per Pere Seda Padilla i “The Sad-mad method” de la companyia Carla Sisteré, i finalitzarà amb “Conseqüències” de la companyia Moveo.

11.00 h Beatriz Cubero presenta RADIK-O 

RADIK-O és una persona que viatja amb la seva maleta que semlba estar integrada al seu propi cos. Des d’un món en el qual és protagonista la desconnexió de la raça humana amb les seves arrels i les seves emocions. El resultat és un cos robotitzat i desconnectat que reflecteix la realitat actual de la societat, com estigués atrapat en un espai temporal on només hi tenen lloc les repeticions i els automatismes.

Autoria: Beatriz   Cubero Mateo
Directora: Beatriz  Cubero Mateo
Intèrpret: Beatriz   Cubero Mateo  (Dirección, coreografía e interpretación)
Melissa   Salimbeni  (Música)
Bayron Santiago  Castaño González  (Técnica )
Durada de l'espectacle: 15 minuts 

11.30 h L’esbord  presenta L’HEREU RIERA

L’Hereu Riera és una peça de dansa interpretada pel ballarí i dansaire Pere Seda que explora un diàleg constant entre el llenguatge primari de la dansa tradicional catalana i tècniques diverses de la dansa contemporània. Es tracta d'una peça frontera: interpel·la un públic divers i es presenta com una oportunitat per revisitar el llegat cultural que hem heretat, sacsejar-lo i reviure'l com a eina comunicativa. Un ritual que ens convida a fer una reflexió de l'imaginari popular català i la relació que té amb la nostra societat contemporània. Hi ha espai per a la reconciliació?

Autoria: Pere  Seda Padilla i Dani  López Pradas
Director: Pere  Seda Padilla
Intèrpret: Pere  Seda Padilla  (Director, coreògraf i intèrpret)
Dani  López Pradas  (Producció musical)
Marc Udina Duran  (vestuari i mirada externa)
Durada de l'espectacle: 19 minuts 

12.00 h La companyia Carla Sisteré presenta THE SAD-MAD METHOD

La companyia és un duet per a carrer i espais no convencionals que té com a eix central la dansa fusionada amb el teatre físic i pinzellades de clown. L'embolcalla un imaginari basat en la música i l'estètica dels anys 60 i 70, amb tocs d'humor per refrescar la cruesa del tema que tracta. És una història que té les crispetes com a fil conductor per parlar d'odi, aprenentatge i amor propi. Des de tocar fons fins a recollir els bocins que queden d'una mateixa, per a reconstruir-se i celebrar-se sota tones de confeti. Una peça que connecta des del primer moment amb tot tipus d'espectadores

Autoria: Carla Sisteré
Directora: Carla Sisteré
Intèrprets: Carla Sisteré  (Coreògrafa i ballarina) i Anna  Sagrera  (Ballarina)
Durada de l'espectacle: 20 minuts 

12.30 h La companyia Moveo presenta CONSEQÜENCIES

Aquest espectacle per a tots els públics parla sobre les relacions entre realitat i ficció en la nostra vida quotidiana i en el temps accelerat en què vivim. CONSEQÜÈNCIES és un treball irònic i alegre sobre la possibilitat d’estar desubicat, desfasat, d’anar un temps tard, i sobre les conseqüències que en resulten. M'he parat un instant a escoltar, a mirar, i el món continuava el seu ritme al meu voltant. Com puc retrobar el que vaig perdre durant aquests moments? Com més accelero, més tard arribo, com si una força estranya conspirés contra la meva presència en el temps dels altres. I tu? Què mires?

Autoria: Stéphane Lévy
Director: Stéphane Lévy
Intèrprets: Adrià  Viñas Puntí, Alma  Steiner, Xavi  Palomino Barbero, Agnès  Jabbour Bosacoma  i Pino  Steiner
Durada de l'espectacle: 33 minuts

Dia de la Dansa (29 d’abril)

El Dia Internacional de la Dansa celebrarà una nova edició el 29 d’abril  a les 18 hores al Parc del Pinaret amb la participació de les escoles Estudi Gisele, Centre Artístic de Cambrils, Crea’t i l’Associació Vital Sport. Enguany com a novetat, després de la lectura del manifest internacional de la dansa, la ballarina cambrilenca Laia Cucó, juntament amb el ballarí reusenc Ovidi Álvarez, interpretarà una peça creada expressament per ella mateixa.

Després de l’espectacle inaugural, l’alumnat de cada centre interpretarà dues coreografies i, per acabar, totes les persones participants oferiran un ball conjunt final, que aquesta vegada ha estat coreografiat pel Centre Artístic Cambrils.

El Dia Internacional de Dansa es commemora a tot el món des de fa més de 40 anys, coincidint amb el dia de naixement del ballarí francès Jean-Georges Noverre (1717-1810), considerat el creador del ballet modern.

Laia Ortiz Cucó, ballarina cambrilenca. Comença a ballar als tres anys al Centre de Dansa de Cambrils. Als divuit anys es gradua en dansa clàssica al Institut del Teatre.  Actualment ballarina i coreògrafa freelance.

Ovidi Álvarez Ferré, ballarí reusenc. Comença a ballar a l’Escola de Dansa Artis Reus. Als quinze anys comença a l’Institut del Teatre de Barcelona estudiant Dansa Contemporania fins als divuit. Als vint-i-dos es gradua a l’Universitat de les Arts d'Àmsterdam com a professional de la dansa contemporania. Actualment ballarí i coreògraf freelance.