Com a novetat, el Departament es fa càrrec enguany dels vestits de les Pubilles grans com a mesura d’estalvi per a les famílies de les candidates

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

Des del departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils s’ha convocat una nova edició de l’elecció de la Pubilla i l’Hereu de Cambrils i les seves Damisel·les i Fadrí, així com de la Pubilla i Hereu Infantils que representaran el municipi en tots els actes i festes populars i tradicionals durant tot un any, des del mes de juny de 2015, coincidint amb la Fira de Cambrils , fins al Pregó de la Fira de l’any 2016, a finals del mes de maig.

Cambrils té una llarga tradició en l'elecció de la Pubilla i Damisel·les, tant és així que al 2016 farà 50 anys de les primeres pubilles a Cambrils. Des d’aleshores, cada any hi ha hagut noies que han tingut gran il·lusió de presentar-se a l’elecció, individualment o com a representants d’alguna entitat del municipi. Amb els anys, s'han incorporat noves eleccions com la Pubilla Infantil (1969), l'Hereu Infantil (1980), l'Hereu de Cambrils (2007), i el Fadrí de Cambrils (2009).

Per aquest motiu, i enguany més que mai, des del Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils, amb la voluntat de preservar aquest acte i treballar per tal que no es perdi, es vol animar a tots els joves i també als més petits del municipi a participar en aquest acte de cultura popular catalana i amb tanta tradició.

Així mateix, es demana expressament a les entitats i associacions de Cambrils que presentin candidats/es a Pubilla i Hereu en representació per tal d’acostar les tradicions a les noves generacions.

Els requisits

Els candidats a Pubilla i Hereu han de tenir entre 16 i 22 anys ja complerts i han d’estar empadronats a Cambrils. El 27 de maig es realitzarà la prova de selecció i uns dies més tard, el 31 de maig, dins de l’acte del Pregó de la Fira, es donarà a conèixer el veredicte del Jurat. Durant aquest mateix acte tindrà lloc l’elecció de la Pubilla i Hereu infantils en què es poden presentar nens i nenes que tinguin entre 6 i 9 anys.

El Departament de Festes atorga als nois i noies escollits diversos obsequis, com són xecs de compra a les botigues associades de la UBC, activitats del programa Carretera i Manta i entrades per a Port Aventura, entre d’altres.

Com a novetat recent, el Departament de Festes es fa càrrec dels vestits de les Pubilles grans com a mesura d’estalvi per a les famílies de les candidates. Cal recordar que l’Ajuntament ja disposa de dos vestits per als Hereus i de les capes d’hivern.

Per tal de publicitar les bases, s’han editat uns flyers informatius que es repartiran per les escoles de Cambrils i les entitats del municipi. També es podran trobar als comerços i als equipaments municipals com el Centre Cultural, la Biblioteca, l’Ateneu Juvenil, l’Ajuntament  i els Centres Cívics.

També es poden consultar les bases a la web de festes.

Inscripcions i més informació

El termini per tal de formalitzar les inscripcions és el divendres 15 de maig , tant per a grans com per als més petits.

Per tal de tramitar les inscripcions i ampliar informació, les persones interessades es poden adreçar al Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils trucant al 977 794 579 o enviant un correu electrònic a festes@cambrils.org

També és pot consultar la web http://www.cambrils.cat/festes i del Facebook.com/cambrilsfestes.