El 14 de maig comença una nova inscripció ampliada al Parla.cat amb més de cinc-centes places disponibles de tots els nivells

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Consorci per a la Normalització Lingüística amplia les places per iniciar-se en l'aprenentatge de la llengua catalana o per continuar-lo amb el Parla.cat, la plataforma de cursos de català en línia.

Les inscripcions es podran fer directament al web de Parla.cat (www.parla.cat) del 14 al 18 de maig. Les places són limitades i se n’ofereixen 560 repartides en 12 nivells que van des del Bàsic 1 fins al Suficiència 3. Aquests cursos començaran el 25 de maig i finalitzaran el 17 de juliol.

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus ha posat a la disposició de les persones interessades un tutorial en versió catalana, castellana i àrab que explica com es fa el registre i inscripció a la plataforma Parla.cat. Es pot trobar a l’apartat “Notícies” del seu web (www.cpnl.cat).

En paraules del president del CNL i regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, “la tasca que es fa des del CNL continua tenint un pes molt important per la pròpia naturalesa de l'aprenentatge però també com a eina integradora i de dinamització mitjançant l'instrument de la llengua".

El Consorci per a la Normalització Lingüística ja va obrir dos períodes d’inscripció al Parla.cat amb tutoria durant el mes d’abril al públic general, i després un període intern adreçat exclusivament a l’antic alumnat per a uns cursos que van començar l’11 de maig. Entre aquestes tres fases s’hi han inscrit 3.429 persones a tot Catalunya. La previsió és que després d’aquesta quarta fase, la darrera del curs 2019-2020, s’arribi quasi als 4.000 inscrits.

El preu dels cursos amb el Parla.cat amb tutoria és el mateix que el dels presencials i hi ha, com en aquella modalitat, reduccions, si bé en un primer moment s’ha de pagar la matrícula completa i després se sol·licita la reducció i el Consorci fa les devolucions corresponents.

Modalitat lliure del Parla.cat

A part, i sense límit de places, continua oberta l'opció de registrar-se gratuïtament per seguir la modalitat lliure de la plataforma Parla.cat perquè qui vulgui pugui continuar avançant en el coneixement del català al seu ritme.

Oficines tancades però amb activitat en marxa

Tot i que en aquests moments les oficines del Centre de Normalització Lingüística continuen físicament tancades (tant la de Reus com la de Cambrils o Falset), atenen el públic per correu electrònic des de les adreces següents:

  • reus@cpnl.cat per a consultes generals

  • assessoramentreus@cpnl.cat per a revisió de textos i assessorament lingüístic

  • vxl.reus@cpnl.cat per a Voluntariat per la llengua

La seva activitat ara mateix inclou el Voluntariat per la llengua virtual, els cursos de català amb el Parla.cat, el programa radiofònic “Espurnes... de llengua” a Ràdio Cambrils, Ràdio la Serva del Camp i Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, la publicació dels fulls lingüístics o el Servei d’Assessorament Lingüístic.

Fa pocs dies, a les portes de la fase 1 de desconfinament en què moltes botigues i restaurants es preparaven per reobrir, el CNL va recordar als comerços que tenen a la seva disposició el Servei d’Assessorament Lingüístic perquè puguin redactar amb seguretat els seus nous comunicats, cartells, fullets, cartes, etc. en català i publicar-los amb qualitat.

Al web del CNL (www.cpnl.cat/reus) i a les seves xarxes socials s’hi pot trobar informació actualitzada de totes les activitats que promou o els serveis que ofereix.