L’alcaldessa de Cambrils va recollir el guardó ahir a la cloenda del II Congrés de Govern Digital. El cap de Noves Tecnologies de l’Ajuntament va participar com a ponent en tres de les sessions programades.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Govern Obert

L’Ajuntament de Cambrils ha quedat entre els 11 consistoris de ciutats d’entre 20.000 i 50.000 habitants que més han destacat en l’ús de les eines d’administració electrònica. El Consorci de l’Adminhistració Oberta de Catalunya ha distingit l’Ajuntament de Cambrils pel grau d’implantació de l’Administració electrònica.

Aquest reconeixement s’atorga d'acord amb els indicadors objectius que recull el Consorci AOC analitzant les webs dels ens locals dels ens locals i l’ús dels serveis del Consorci AOC i que es publiquen en l’Informe d’e-Administració a Catalunya.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va recollir el guardó ahir a la cloenda del Congrés de Govern Digital de mans de la consellera La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs. La segona edició d’aquest congrés biennal, celebrat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, va reunir a més de 1.200 congressistes sota el lema “El repte de la societat digital i la transformació de les Administracions públiques”.

La participació de Cambrils al Congrés

El Congrés, organitzat per la Generalitat de Catalunya, el Consorci AOC i el Consorci Localret amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, va comptar amb la participació del cap de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Cambrils, Pep Budí, en tres de les sessions programades. Concretament, Budí va participar en un taller sobre la reutilització de dades obertes per generar valor, una exposició de casos pràctics de les aplicacions GIS especialitzades per ajuntaments amb cartografia integrada directament amb bases de dades, i una sessió sobre diferents experiències amb una plataforma que s’adapta a qualsevol full de ruta cap a l’Administració Electrònica (Genesys i3).

L'objectiu del Congrés, enguany estructurat en quatre eixos temàtics (Govern Obert, Administració digital, Empresa i Gestió intel·ligent del territori), és crear un espai d’intercanvi i de debat al voltant de les infraestructures que han de permetre una bona governança i una gestió pública eficient, mitjançant una administració oberta i innovadora que doni resposta a les demandes i expectatives de la societat.

A més, el Congrés també vol fer valer el paper de les administracions organitzadores en la nova administració; posar en comú les experiències en marxa, els projectes en procés de llançament, les tecnologies aplicables i les oportunitats de col·laboració; establir canals permanents de comunicació i de transferència d’experiències i tecnologies entre els responsables públics, així com divulgar els continguts de les diferents sessions.