Ho fa a través de la unitat de salvament caní de l’ONG K9 Creixell, com entitat local amb qui ja s’hi ha treballat en d’altres ocasions a través de la Xarxa de Municipis per a la Cooperació del Camp de Tarragona

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

El 25 d’abril de 2015 un terratrèmol de magnitud 7,8 graus a l’escala de Richter va sacsejar el Nepal i va ocasionar més de 3.000 pèrdues humanes i materials. Segons l’OCHA-Oficina de Coordinació d’Afers Humanitaris de Nacions Unides a l’Àsia i el Pacífic, s’estima que la xifra de persones afectades a l’àrea impactada pel terratrèmol és de més de 6,6 milions.

Davant aquesta situació d’emergència, el Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària ha decidit destinar 3.000 euros d’ajut d’emergència a la catàstrofe a través de la unitat de salvament caní de l’ONG K9 Creixell. Cal mencionar que des de Cambrils ja s’hi ha treballat en d’altres ocasions a través de la Xarxa de Municipis per a la Cooperació del Camp de Tarragona.

La regidoria de Relacions Cíviques i Joventut, Laura Mellau, afirma que “Cambrils és un municipi solidari i que la cooperació internacional és un dret, per això en situacions d’emergència humanitària cal ser-hi present, tant assegurant l’efectivitat de l’ajuda que s’envia com impulsant la sensibilització i el treball en valors a casa nostra”.

Un país molt empobrit

La situació causada arran del terratrèmol s’agreuja per l’alta vulnerabilitat que pateix el Nepal, un dels països més empobrits del món, que pot no estar preparat per donar resposta a un desastre d’aquesta magnitud. El Nepal és el país més empobrit del sud d’Àsia. El conflicte intern que pateix des de fa anys és un factor que n’ha limitat el desenvolupament. Malgrat els Acords de Pau signats l’any 2006, que han suposat una certa estabilitat i han assentat les bases per al creiexement, la situació de vulnerabilitat que viu la major part de la població nepalesa és molt elevada.

El Govern del Nepal ha declarat l’estat d’emergència a les zones afectades i ha sol·licitat ajut internacional. El Govern nepalès confirma que 30 dels 75 districtes del país, a l’oest i a les zones centrals (inclosa la Vall de Kathmandú), estan afectats pel sisme.