L’Ajuntament aposta per centrar la solidaritat en les necessitats del propi municipi. L’arxipèlag ha patit el tifó més devastador en dècades, que ha afectat entre 10 i 13 milions de persones.

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

El Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària ha decidit destinar 4.000 euros d’ajut d’emergència a la tragèdia de Filipines, que el 8 de novembre va patir la tempesta més devastadora en dècades. El tifó Haiyan ha provocat milers de morts i ha afectat entre 10 i 13 milions de persones. Els diners es destinaran a la Fundació Proide, membre del Consell de Cambrils, que ha engegat una campanya a través de La Salle de Filipines.

Durant la reunió que van mantenir dilluns passat, 18 de novembre, les ONGD del Consell, també es van repassar les accions fetes des de l’àrea de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament aquest 2013. Els components del Consell valoren molt l’esforç fet per l’administració per mantenir en 12.000 euros el pressupost de Cooperació, i sobretot les accions de sensibilització al municipi, com els tallers d’educació pel desenvolupament que s’han fet en totes les escoles de Cambrils.

Per aquest any 2013 i de manera transitòria no s’ha pogut donar suport als projectes de cooperació internacional, però com a Ajuntament no es renuncia a aquesta línia de treball, ja que actualment no s’hi poden destinar els recursos econòmics que requereix una partida de subvencions a projectes internacionals. Però com la voluntat municipal és reemprendre lacooperació internacional que ha tingut Cambrils en aquesta matèria, per això l’Ajuntament de Cambrils segueix sent soci del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

D’altra banda, l’Ajuntament aposta per mantenir la part de solidaritat centrada en el propi municipi. Aquesta línia de treball caldrà enfocar-la donant suport al Pla d’Inclusió Social de Cambrils, que s’encarrega de planificar i executar els projectes de solidaritat i cohesió social a través de la lluita contra la pobresa i l’exclusió social al municipi.