Aquest enfocament es basa en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. L’Ajuntament de Cambrils s’ha integrat en la nova comissió de la Xarxa de Ciutans Defensores dels Drets Humans del Fons Català de Cooperació. El Consell permet que entitats i ajuntament planifiquin les polítiques municipals de cooperació de manera col·laborativa.

  • Categoritzat com: Comunicació

El Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària aposta aquest 2019 per treballar amb un enfocament basat en drets humans de la mà del Fons Català de Cooperació i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. El Consell es va reunir la setmana passada per proposar noves accions i millores al Pla Local de de Cooperació i valorar les accions portades a terme durant el 2018. Aquest òrgan participatiu permet  que entitats i ajuntament planifiquin la política municipal de cooperació de manera col·laborativa.

Les més de set ongd reunides van valorar satisfactòriament el desplegament del Pla Local de Cooperació d’aquest 2018 amb accions per donar a conèixer la cooperació internacional a la ciutadania i rendir comptes dels projectes  de cooperació al desenvolupament en que participa Cambrils.

Amb aquests objectius, durant el 2018 s’han portat a terme activitats de sensibilització com el cicle de cinema solidari “La Mar de Cambrils”, el programa de tallers d’Educació pel Desenvolupament a les escoles, la segona jornada d’avaluació de projectes i la presència conjunta a la Fira Multisectorial i a la Mostra d’Entitats de Cambrils.

La reunió del Consell va comptar amb la participació de Toni Royo, tècnic de drets humans del Fons Català de Cooperació, que va exposar les noves àrees de treball d’aquest ens, com són l’acció humanitària, Mediterrània i Àfrica i drets humans, que permet estratègies de col·laboració entre diferents municipis per tenir nous mecanismes multiplicadors de l’ajut i la sensibilització.

L’Ajuntament d Cambrils s’ha integrat aquest any a la nova comissió  de Drets Humans, formada per 25  ajuntaments de Catalunya de la Xarxa de Ciutats Defensores dels Drets Humans.