Ja s’han iniciat 9 de les 25 accions prioritzades pels mateixos veïns i l’Ajuntament

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

El Consell de Barri del Regueral, format per representants de les associacions de veïns i l’Ajuntament, es va reunir ahir dijous, 12 de juliol, per desenvolupar les 25 accions del Pla d’Acció participatiu de millora del barri presentades el passat 21 de març.

Cal destacar que ja s’han iniciat 9 de les accions previstes, com ara l’adjudicació de la construcció del pas al barranc del Regueral, la millora integral del servei de recollida i contenidors, i diverses accions de dinamització del barri com el concurs de castells de sorra que se celebrarà aquest dissabte o la cantada d’havaneres que enguany canvia de lloc i es fa a la platja del Regueral el dia 20 de juliol.

D’altra banda, les propostes incloses al Pla i que van ser prioritzades han de permetre disposar d’una zona de convivència o cohesió veïnal  ubicada a la zona del carrer Manuel de Falla i davant del set Cambrils. Es tracta d’un espai a  revaloritzar per ser un espai de trobada veïnal. Per això, cal ubicar-hi recursos com màquines de salut i un mòdul veïnal per activitats i reunions, dotar el pinar de mobiliari urbà o impulsar propostes com els horts urbans.

També es va  determinar començar a treballar la proposta de foment de l’oci nocturn respectuós i saludable, amb l’objectiu de millorar la conciliació del descans veïnal i l’oci nocturn, a través d’una comissió amb responsables d’establiments i diferents departaments de l’Ajuntament (Activitats, Policia Local, Turisme i Joventut).

Des de l’associació de veïns del Regueral, Leonardo Roca, ha constatat que “el Pla d’acció no es queda en un calaix i podem  treballar conjuntament sobre les línies acordades i avalades” i s’ha mostrat satisfet de veure com es van concretant els compromisos marcats. El representant veïnal ha destacat la necessitat del Pla per canalitzar les reiterades  propostes en forma de queixes i instàncies que no es resolien. “Ara sabem què cal fer i com fer-ho”, ha afirmat. Finalment, Roca ha explicat que en la propera assemblea veïnal del 3 d’agost s’exposarà el Pla d’acció per engrescar a participar a  més veïns en les comissions de treball.

Per la seva part, la regidora de barri, Mercè Dalmau, ha afirmat que treballar en base un pla d’acció participatiu i consensuat permet ser més eficients i donar respostes transversals i reflexionades a les necessitats del barri. “De els 25 accions contemplades  9 ja estan iniciades i això és un bon indicador”, ha conclòs.