La jove @maiiireta ha rebut el premi per un microrelat que combina les paraules llavor i cadira inspirat en «Jack i la mongetera màgica». Aquest 2020 se celebra el centenari del naixement de l’escriptor i pedagog Gianni Rodari amb diverses propostes.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Biblioteca

La jove @maiiireta ha estat la guanyadora del concurs de microrelats #MicroRodari de la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils. La tuitaire premiada va participar al repte de la biblioteca amb un microrelat que combina les paraules llavor i cadira, i que fa una interpretació del conte tradicional «Jack i la mongetera màgica».

Durant aquest mes de maig, cada setmana, des del perfil de Twitter de la biblioteca, s’han anat llençant parells de paraules que els concursants havien d’emprar per a fer un microrelat amb l’etiqueta #MicroRodari. La idea està basada en el precepte de binomi fantàstic que va crear Rodari com a eina per a fomentar la imaginació. En total, s’han presentat un total de 32 microrelats, que es poden consultar en l’enllaç següent: https://twitter.com/i/events/1258670721154330624.

La Biblioteca Josep Salceda i Castells celebra enguany el centenari del naixement de l’escriptor i pedagog Gianni Rodari amb diverses propostes, tal com fan entitats d’arreu, sota l’etiqueta #100GianniRodari.

La celebració va començar el gener amb la realització d’un taulell a Pinterest que agrupa tots els llibres de Rodari que es poden trobar a la Biblioteca: https://www.pinterest.es/bibliocambrils/gianni-rodari/.

Al febrer es va realitzar una sessió de Contes per telèfon a càrrec d’Albert Estengre i durant el mes de març totes les sessions de Llegim més, l’activitat de lectura per a alumnes de 3r de primària, es van centrar en l’obra de l’escriptor italià.

A l’abril Rodari va inundar el Twitter i l’Instagram de la biblioteca amb #UnRiuDeParaules, fragments escollits de diferents llibres. I l’activitat de maig ha sigut un concurs de microrelats. Les accions dedicades a Gianni Rodari continuaran fins a finals d’any com una manera de reivindicar la seva obra i donar-la a conèixer. També s’han comprat noves edicions dels seus llibres, que estaran exposats durant tot el 2020 en un lloc preferent de la biblioteca.