El projecte ofereix mirades actuals i personals a través del dibuix, la fotografia, la pintura i l’escultura. La mostra s’inaugurarà aquest divendres, 7 de febrer, a les 20 hores, i es podrà visitar fins 26 de març.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El col·lectiu d’artistes abstractes Estèsia inaugurarà l’exposició “11 Llenguatges per dir Art” a la Sala Àgora de l’Ajuntament de  Cambrils el proper divendres, 7 de febrer, a les 20 hores. La mostra, que es podrà visitar fins el 26 de març, inclou pintura, fotografia, dibuix, escultura i QRt (QR/Art).

Aquesta exposició col·lectiva d’onze creadors i creadores, amb seu al barri del Poblenou de Barcelona, ofereix mirades actuals i personals, lliures de limitacions, alterant i alliberant colors, explorant amb materials, textures, formes i conceptes, incloent també elements representatius de l’evolució tecnològica i social actual.

Els i les artistes ofereixen una mostra de retrats del que senten i pensen, comparteixen les seves emocions i sensacions, plasmades en un teixit, en fusta, en diversos materials, formes i colors, expressant emocions, expressant idees.

Són mirades abstractes de reflexions, i sentiments; pinzellades que parlen, colors que inspiren i alerten, línies que ofereixen i exploren espais, calidesa de mirades interiors, sovint distorsionades i no reconegudes per a qui observa, ànimes d’artistes que transfereixen sensacions i sentiments a través de la seva obra, aire d’art, de cultura, d’actualitat, de filosofia, de dubte, il·lusió, somni, de fantasia, de distorsió i exploració.

Estèsia, que ve del grec (sentir), és la sensibilitat, la capacitat de sentir o percebre el que ens envolta. En aquest sentit, presenta i comparteix la màgia de l’art abstracte com a mitjà permissiu de més possibilitats d'expressió, d’opcions per a l’experimentació i l’expressió creativa en la transmissió de conceptes i emocions, un territori il·limitat per a crear i provocar sensacions. El seu objectiu és impulsar les diferents manifestacions artístiques, mostrar la vivesa de la creació, les idees i l’art en general, compartir i inspirar.

El col·lectiu es va fundar entorn d’un concepte d’art que apel·la a l’absolut com a origen i font de riquesa creativa que la humanitat ha desenvolupat transversalment tot al llarg de la història i les cultures.

Estèsia està format per Anna Torres, Carme Simó, Chikao, Claudio Rojas, Eva718, Juan Niubó, Nick Bedford, Nico Bouselles, Mónica Reche, Rosa Atzur i Xefo Guasch, que utilitzen els diferents llenguatges dispensats per l’Art en el transcendent.