Les matrícules seran del 27 al 29 de març. Els nous alumnes han de demanar fer una prova o bé aportar un certificat oficial per acreditar el nivell previ abans del dia 27.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) comença un nou període d'inscripcions per aprendre català. El dia 27 de març s'obre la inscripció del torn preferent, reservada als alumnes que han fet un curs els darrers 12 mesos, i els dies 28 i 29 de març  hi haurà la general, per a tothom

En aquesta inscripció, el CNL de l’Àrea de Reus organitza 47 cursos amb més de 1.100 places a Cambrils, Reus, Falset i l’Hospitalet de l’Infant. entre els nivells A1 i C1, és a dir inicial, bàsic, elemental, intermedi i suficiència. Els cursos començaran els dies 11 i 12 d’abril i s’allargaran fins al 20 i 26 de juny.

Com és habitual, per tal de garantir l'atenció prioritària a les persones amb pocs o nuls coneixements del català, el que té més presència és el nivell bàsic, amb uns 800 cursos. Tant l'inicial com el bàsic continuen sent gratuïts per a tots els aprenents.

Podeu consultar els horaris i les instruccions al web (https://www.cpnl.cat/xarxa/cnlreus/cursos-de-catala/)

Actualment, durant el període d'acreditació de nivell,  les persones interessades ja poden accedir a la plataforma d'inscripció per aportar un certificat oficial que acrediti la seva competència lingüística en català o sol·licitar fer una prova de col·locació.

En conjunt, l'oferta del segon trimestre del curs 2022-2023 té les modalitats presencials com a majoritària amb un 80 % del total dels cursos. A més, el CPNL manté l'opció de cursar modalitats en línia. Per conèixer en detall els cursos disponibles, es pot consultar el cercador.

Les inscripcions del CPNL es poden fer en línia a la plataforma d'inscripció o presencialment a través de la xarxa de centres, serveis i oficines arreu de Catalunya, i s'atenen per ordre d'arribada.

A Reus o a Cambrils en concret, si es vol demanar hora per fer la inscripció presencial cal sol·licitar cita personalment, per telèfon o per correu electrònic  al servei corresponent a partir del dia 15 de març.

Aquest període d'inscripcions del tercer trimestre del curs es caracteritza per la continuïtat d'una gran part de l'alumnat. Alhora, l'oferta de cursos d'aquesta inscripció també s'adreça a les persones que vulguin començar ara un curs de català.