Les parelles lingüístiques de Cambrils es coneixeran el 14 de febrer al Centre Cultural

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus fa una nova crida per incorporar voluntaris al Voluntariat per la llengua (VxL) que resideixin al Baix Camp, especialment a Cambrils, Reus i l’Hospitalet de l’Infant. Les persones interessades poden adreçar-se al 634 740 079 o a vxl.reus@cpnl.cat.

El VxL és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir-hi fluïdesa.

Així, el programa posa en contacte un persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo, perquè es trobin i parlin on vulguin, quan vulguin i del que vulguin durant un mínim de 10 hores. Les trobades poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l'activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin).

El 9 i 10 de gener van començar nous cursos de català al CNL i molts alumnes volen practicar la llengua que aprenen a l’aula, per això el programa necessita més voluntaris lingüístics per atendre totes les sol·licituds d’aprenents.

Per altra banda, també calen voluntaris per atendre els aprenents que s’inscriuen al programa des d’altres parts de Catalunya o fins i tot d’altres països; només cal tenir un dispositiu i connexió a Internet per trobar-se una hora a la setmana amb la parella assignada.

Els voluntaris i els aprenents de Cambrils que optin per la modalitat presencial es coneixeran el dimarts 14 al Centre Cultural i els de Reus ho faran el dimarts 7 de febrer a l’Orfeó Reusenc.

A més de les trobades amb la pròpia parella, els participants gaudiran d’altres activitats complementàries al llarg del trimestre per propiciar l’ús del català en diversos àmbits.