La primera sessió es portarà a terme dijous 14 de març (20:15 hores) i serà un homenatge al naturalista Félix Rodríguez de la Fuente. Es projectarà el documental apte per a tots els públics “Barbacana. La huella del Lobo". El programa compta amb el suport del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament i la Patrulla Verda de la Policia Local.

  • Categoritzat com: Comunicació Sostenibilitat
  • Serveis associats: Policia

El Cinema Rambla d’Art de Cambrils ha programat un cicle de natura i medi ambient, impulsat per l’Associació Cultural Cinematogràfica del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre (ACTE) i la Patrulla Verda de la Policia Local de Cambrils, amb la col·laboració del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament a través de Secomsa. El cicle tractarà una gran varietat de temes durant tot l’any amb projeccions que parlen sobre temes diversos com la vida natural o els desequilibris que posen en perill el nostre futur.

La primera sessió es portarà a terme el proper dijous, 14 de març, a les 20:15 hores, i serà un homenatge a Félix Rodríguez de la Fuente, un dels pioners de la divulgació naturalista i principal defensor per evitar l’extinció del llop ibèric i altres espècies. La data escollida coincideix amb la data de naixement i mort del naturalista, que va néixer el 14 de març de 1928 a Poza de la Sal (Burgos) i va morir en un accident d’avioneta el 14 de març de 1980 a Alaska.

La sessió començarà amb una introducció de la biòloga i sòcia d’ACTE, Bárbara Celada, i l’agent de la Patrulla Verda de la Policia Local Alfonso Cano, per explicar la vigència de la figura de Félix Rodríguez de la Fuente, l’estat de la protecció dels animals a Cambrils i a la Comarca i la feina de la Patrulla Verda.

A continuació, es projectarà al documental “Barbacana. La huella del Lobo”, apte per a tots els públics, dirigit pel realitzador, productor i investigador Arturo Menor. En la pel·lícula, un equip de naturalistes recorren la Serralada Cantàbrica i Sierra Morena per filmar la vida del lloc i per demostrar que no hi ha cap conflicte amb els ramaders, sinó que la coexistència aporta beneficis mutus i que tot l’ecosistema depèn de la seva supervivència.

L’entrada tindrà preu simbòlic de 2 euros. Les persones assistents també podran comprar punts de llibre numerats d’homenatge a Félix Rodríguez de la Fuente amb una reproducció de l’obra feta expressament per l’ocasió per l’artista cambrilenca Nuri Mariné i entrar al sorteig del quadre original.